L1 Pontivy’de : Rennes gezisi ve tırmanış

Öğrencilerimiz anlatıyor...

Salı 8 Aralık

“Sabah saat 8’de Jeanne d’Arc Saint-Ivy Lisesi’nin anfitiyatrosunda buluşup otobüsle Rennes’e gittik. Parlamentoyu gezdik. Sonra öğretmenlerimiz bizi serbest bıraktı. Biz de alışveriş yaptık. Her birimiz Noel Baba şapkası satın aldık ve onlarla gezdik. Bir lisede yemek yedik. Sonra biraz boş vaktimiz oldu ve Rennes sokaklarında biraz daha dolaştık. Akşam lisemize döndük. Orada Timurtaş Onan’ın fotoğraf sergisine katıldıktan sonra evlerimize döndük.”

Çarşamba 9 Aralık

“Bugün yarım gündü. Bu nedenle sabah 12 metre yüksekliğindeki « Mur de Bretagne » duvarında tırmanış yaptık. Yağmur yağdığı için bir salonda tırmandık. Bize ekipmanı gösteren ve her birimize yardımcı olan iki öğretmen vardı. Başta korktuk ama kemerlerin emniyetli olduğunu görünce rahatladık ve hepimiz denedik. Çok eğlenceliydi. Bitirdikten sonra okula döndük ve Fransız arkadaşlarımızla serbest bir öğleden sonra geçirdik.”

Nevra et Elif, L1

Ne yaptık pazartesi günü ? Bilgi için buraya tıklayınız.

Perşembe günü ? Bilgi için buraya tıklayınız

daha fazla+