Konferans: Nanoteknolojilerin Güvenli Kullanımı

Bu yıl, Avrupa çapında faaliyet gösteren Nanochannels programı çerçevesinde, Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri Nanoteknoloji kullanımının yararları ve zararları üzerine bir tartışma toplantısı düzenleyecek, ortaya çıkan etik, sosyal ve hukuksal problemleri irdeleyeceklerdir.

Sainte Pulchérie Lisesi’nde 15 Mayıs 2012 günü gerçekleşecek bu tartışmada, L3 D ve L4 FEN sınıfları öğrencileri, titan ve gümüş nanopartikülleri içeren güneş kremlerinin kullanımı konusunu sorgulayacaklardır. Konuya daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla lisemiz 23 Şubat 2012 Perşembe günü Sabancı Üniversitesi « Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi » direktörü Sn. Volkan Özgüz’ü ağırlamış, İngilizce olarak sunduğu « Nanoteknolojilerin Güvenli Kullanımı » temalı konferansı öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle izlemiş ve çok yararlı bilgiler edinmişlerdir.

Bu konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi ve konferansın videosunu izlemek için buraya tıklayın.

Videonun metni öğrencilerimiz Yasemin TOYGAR et Neslihan ÇETİN tarafından yazılmıştır.