Konferans-Atölye FRMUN 2011

15 Ekim cumartesi günü, Fransızca MUN Klubünün yeni katılımcıları Üsküdar Amerikan Lisesi tarafından düzenlenen bir mini-konferansa katıldılar.

Kulübün yeni üyeleri zorlu çalışmalarına başlıyor…

Fransızcayı daha sadece bir yıldır kullanabiliyorken, bu dilde sunulan bir konferansa katılmak öğrenciler için oldukça gergin bir ortam yaratıyordu. Ancak umulanın aksine FRMUN ( Fransızca “Model Birleşmiş Milletler”) hakkındaki ilk bilgiler hepsi için son derece yararlı oldu.

Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ilk defa gerçekleştirdiği bu atölye çalışması İstanbuldaki FRMUN projesine katılan liselerin öğrencilerini biraraya getirdi: (Galatasaray, Saint-Joseph, Notre Dame de Sion, Sainte Pulchérie, Koç…) Bu çalışma, öğrencileri kasım ayında gerçekleşecek MFINUE konferansına hazırlarken aynı zamanda da onlara, daha sonra izlenecek lobi faaliyetleri ve genel kuruldaki tartışma yöntemleri hakkında fikir verdi.

Atölye çalışmasını izleyen bir mini-konferans çerçevesinde gençler, temsil ettikleri ülkenin durumunu savunan konuşmalar yaptılar. Kimileri büyük bir topluluk önünde konuşurken çok zorlanacağını düşünüyordu. Oysa başardılar, kendilerini ispatladıkları bir deneyim yaşadılar!

daha fazla+