Kişisel Bilgisayarların Kullanım Yönetmeliği “Kendi Cihazını Kendin Getir” Programı

"Kendi Cihazını Kendin Getir" Programı Kişisel Bilgisayarların Kullanım Yönetmeliğini burada bulabilirsiniz.

Kişisel bilgisayarların lisedeki kullanımı, “Dijital Araçların Kullanım Şartnamesi” ne ve aşağıdaki kurallara uyulmasını gerektirir:

– Öğrenci, her gün bilgisayarını, şarjını ve mikrofonlu kulaklığını getirmelidir.
Bilgisayarını unutma durumunda, öğrencinin, ilk ders başlamadan önce, Bilgi-İşlem servisine başvurması gerekmektedir. O gün için, kendisine bir bilgisayar temin edilecektir ve bu bilgisayarın aynı gün derslerin sonunda (14.35) iade edilmesi gerekmektedir. Bilgisayarın unutulması durumunda, okul bilgisayarının ödünç alınması istisnai olmalıdır. Bu nedenle, her dönem, bir bilgisayar 2 günden fazla ödünç alınırsa, öğrenci ceza alacaktır.

– Bilgisayarını başka bir öğrenciye ödünç vermek yasaktır.
Bir öğrenci bilgisayarını unuttuysa veya bilgisayarı çalışmıyorsa, Bilgi-İşlem servisine ders saatleri dışında danışması gerekmektedir.

– Bilgi-İşlem servisine gitmek için dersten çıkmak yasaktır.
Bilgi-İşlem servisi, öğrencileri Pazartesi ve Cuma günleri arasında, sadece aşağıda belirtilen saatlerde kabul etmektedir:

7.30 – 7.50 11.00 – 11.38 14.35 – 16.30

– Öğrenci, bilgisayarının bakımından ve düzgün işleyişinden sorumludur.
Öğrenci, bilgisayarını büyük bir özenle kullanmalı ve eğitimler sırasında verilecek tavsiyelere uymalıdır.

Arıza durumunda öğrenci, bilgisayarı için ona tavsiyede bulunacak ancak hiç bir koşulda bilgisayarını tamir etmeyecek olan Lisenin Bilgi-İşlem servisine derhal danışmalıdır. Lise, tamir esnasında en fazla beş gün süreyle öğrenciye ödünç bilgisayar verebilir.

– Öğrenci bilgisayarlarının geçerliliğinin onaylanması
Yalnızca Bilgi-İşlem servisimizce geçerliliği onaylanan bilgisayarlar ağımıza erişebilir ve lisemizde kullanılabilir.

Geçerliliğin onaylanması için bilgisayarların Internet sitemizde ayrıntılı bir biçimde sunulan kriterlerle uyumlu olması gerekmektedir:
-Lisede derslerin takibi için yeterli performans düzeyi
-Lisanslı ve güncellenmiş işletim sistemi (Windows, Mac OS, Linux…)
-Sainte Pulchérie (yönetici) hesabının lise tarafından verilen kullanıcı adı ve parola ile oluşturulması
-Hangi işletim sistemi (Windows, Mac OS) olursa olsun, lisanslı (30 günlük deneme sürümü değil) ve güncellenmiş bir antivirüs programı
– “Sainte Pulchérie” hesabına “Chrome” tarayıcının son sürümünün kurulması
– Libreoffice paketinin kurulması

– Yeni bir bilgisayarın alınmasını gerektiren arıza durumları dışında bir öğrencinin bir yıl boyunca birden fazla bilgisayarın geçerliliğini onaylatması mümkün değildir.

– “Sainte Pulchérie” kullanıcı hesabını silmek yasaktır.
Bütün eğitim çalışmalarının bu oturumla yapılması gerekmektedir. Ayrıca bu oturum, Bilgi-İşlem servisimizin bakım ve kontrol işlemleri için bilgisayarlara müdahale edebilmesini sağlar.

– Proxy ayarları
Bilgi-İşlem servisi tarafından geçerlilik onaylamasından sonra bilgisayarın “Sainte Pulchérie oturumu” proxy ayarlarını değiştirmek yasaktır.

– Verilerini düzenli bir şekilde yedeklemek öğrencilerin sorumluluğundadır.

– Gün sonunda, bilgisayarları sınıflarda bırakmak yasaktır.

– Program yüklemeleri, özel verilerin depolanması, “Dijital Araçların Kullanım Şartnamesi”ndeki kurallara uymak koşuluyla ve okul çerçevesinde bilgisayarın kullanımına zarar vermediği takdirde yapılabilir.
Öğrenciler, aşağıdaki noktalara çok dikkat etmelidirler:
– Okul dersleri verilerini ve özel verileri, okul çalışmaları için yalnızca “Sainte Pulchérie” oturumunu kullanarak düzgün bir şekilde düzenlenen dosyalara ayırmak
– Hard disk’te her zaman en az 15 gigabyte’lık kullanılabilir alan bırakmak
– Bilgisayarın işleyişini önemli ölçüde yavaşlatan programlar yüklememek
– Telif haklarına uymak: yazılımlar, müzik, filmler…

-Ders esnasında, öğretmen tarafında verilen çalışma dışında bir faaliyet için bilgisayarı kullanmak yasaktır.