“Kırmızı Başlıklı Kız” Oyunumuza Tevfik Fikret Tiyatro Festivali’nde Jüri Özel Ödülü

Ankara Tevfik Fikret Lisesi, 18. Uluslararası Fransızca Tiyatro Festivali Tevfik d’Or’u düzenledi. Okulumuzun Fransızca tiyatro topluluğu 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında festivale katılmak için Ankara’daydı.

Tevfik d’Or Festivali, her şeyden önce, 4 gün süresince sahnenin duygu, kültür ve eğlence ile dolduğu bir tiyatro şenliği… Amatör oyuncular, oyunlarını sahneliyor ve diğer Frankofon toplulukların oyunlarını izleyerek, hem sahnede tiyatro hem de edebi bir tür olarak tiyatroya duydukları ilgiyi paylaşıyorlar.

Tevfik d’Or boyunca festival katılımcıları Fransa’dan gelen profesyonel oyuncular ve yönetmenler tarafından çeşitli atölyelere katılarak beden ve tiyatro teknikleri üzerine çalışma imkânı buluyorlar.

Tevfik d’Or Festivali lise öğrencilerinin kendilerini Fransızca ifade etmelerini sağlıyor ve tamamen Fransızca konuşulan bir ortam sunuyor. Oynanan oyunların tamamı ve festival katılımcılarının gündelik iletişim dili Fransızca.

Arzu Bigat’ın çalıştırdığı Fransızca Tiyatro Kulübümüzdeki 13 öğrencimiz, dostluk, paylaşım ve arkadaşlık dolu bu etkinlikte yer aldılar.

Öğrencilerimizin sahneye koyduğu Joël Pommerat’nın “Kırmızı Başlıklı Kız” oyunu izleyicinin beğenisini topladı ve “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Fransızca Tiyatro Kulübü öğrencilerimizi tebrik ediyoruz!

daha fazla+