Kesin Kayıt İşlemleri ve Gerekli Belgeler

Özel Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 2021-2022 öğretim yılı kayıtları için yapılması gereken işlemleri ve gerekli belgeleri aşağıda bulabilirsiniz.

Bu sene Covid-19 nedeniyle kayıt işlemi için okul binasına sadece bir veli kabul edilecektir. Öğrenci kabul edilmeyecektir. Okula maske ile giriş zorunludur.

1) Kesin kayıt işlemi için yapılması gerekenler

• Web sitesindeki Ön Kayıt Formuna istenen bilgilerin girilmiş ve kontrol edilmiş olması. (Yazdırmanıza gerek yoktur).
  • Ön kayıt sonrasında, web sitesindeki güncel kayıt listesinde öğrencinin isminin göründüğünün kontrol edilmesi.
  • Hangi gün kesin kayıta gelmeniz gerektiğini bilebilmek için öğrencinin hangi listede olduğunun kontrol edilmesi. (Asil veya Yedek Liste)
  • Giriş yapılması gereken kapının öğrenilmiş olması.
  • Kesin kayıt için gerekli belgelerin hazırlanmış olması.
  • Kredi kartıyla sanal pos üzerinden veya kişisel cihazınızla internet üzerinden okul ücretini yatırılmış olması. İki kopya dekont veya ödeme belgesinin alınmış olması.
  • 6698 sayılı KVK Kanunu kapsamında Okul tarafından hazırlanan “Aydınlatma Yükümlülüğü” belgesinin imzalanmış olması.
  • 6698 sayılı KVK Kanunu kapsamında Okul tarafından hazırlanan “Veri / Bilgi İşleme İzni” belgesinin imzalanmış olması.
  • Öğrenim ücreti duyuru belgesini imzalanmış olması.
  • Bir Özel Öğretim Kurumuna kesin kayıt yaptırdığımda belirli bir süre boyunca Anadolu Lisesi tercihinde bulunamayacağımı belirten belgenin imzalanmış olması.
  • Kesin kayıt anında veli’yi lütfen aşağıdaki açıklamayı dikkate alarak belirleyiniz:
    Kayıt çekmek gerektiğinde, bu işlem için okula başvuracak kişi, kesin kayıt yapılırken “veli” olarak belirtilmediyse; kayıt yapmaya, kayıt çekmeye, nakil yapmaya izin veren noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi ile başvurmalıdır.

2) Kesin kayıt işleminden sonra yapacaklarım

• Üniforma’yı anlaşmalı firmanın mağazasından satın alınması.
  • Ders kitaplarının satın alınması.
  • Sene içerisinde öğrencinin kullanması gereken bilgisayarın özelliklerini incelenmesi.
  • Firma temsilcisiyle görüşerek “Yemek” sisteminin öğrenilmesi ve ödeme koşullarının incelenmesi.
  • Firma temsilcisiyle görüşerek öğrenciyi okul servisi’ne kayıt ettirmek. Ödeme koşullarının öğrenilmesi. (Öğrenci okula servisle gelecekse)

Kesin kayıt için gerekli belgeler:

• Öğrencinin son zamanlarda çekilmiş ve arkasına öğrencinin ismi soyadı yazılmış 6 vesikalık fotoğrafı
  • Öğrencinin nüfus cüzdanı veya Nüfus idaresinden alınan nüfus cüzdanı örneği veya pasaportu ve bu belgelerden birinin fotokopisi (Fotoğraflı olması zorunlu değildir. 2009 yılından itibaren MEB tarafından e-okul sistemine girilmek üzere istenmektedir.)
  • Ebeveynlerin nüfus cüzdanları veya Nüfus İdaresinden alınan nüfus cüzdanı örnekleri veya pasaportları ve sunulan belgenin fotokopisi
  • Öğrencinin sınav sonuç belgesi
  • Kan grubu analiz kartı (Nüfus cüzdanında belirtilmişse gerekli değildir. Bu belge daha sonra da teslim edilebilir.)
  • Ebeveynler boşanmışlarsa velâyet kararı ve fotokopisi, (Nüfus Aile Kayıt Tablosunu kabul edemiyoruz çünkü boşanmadan sonra velayet değişikliği için ebeveynlerden biri dava açmış ise ve bu esnada verilmiş bir tedbir kararı varsa bunu tabloda göremiyoruz.)
  • Kayıt için gelen kişi velâyet hakkına sahip değilse kayıt yapmaya, kayıt çekmeye, nakil yapmaya izin veren noter onaylı vekalet belgesi ve fotokopisi (Vekalet belgesinin aslı görülür, fotokopisi alınır.)
  • 14.502 TL (Kredi kartı ile ödemede o günkü komisyon tutarı ilave edilecektir.) öğrenim peşinatının bankaya yatırıldığını gösteren ödeme belgesi.

Kesin kayıt için ıslak imza ile imzalanması gereken belgeler:

1) Gizlilik ve Kişisel Veri Sözleşmesi
2) Öğrenci kayıt sözleşmesi
3) Anadolu Lisesi Tercih Kısıtlaması belgesi
4) Sağlık Bilgileri Kağıdı

Not: Hızlı işlem yapabilmemiz için lütfen istenen fotokopileri önceden hazır ediniz. Kayıt işlemlerini yavaşlatmamak için kayıt alanlarında fotokopi hizmeti verilmemektedir.

Kayıt esnasında bankaya ibraz etmeniz gereken evraklar;

Maaş ödemeli olanlar için gerekli belgeler:

• Gelir belgesi (Ücret bordrosu veya maaş yazısı)
  • İmza sirküleri (iş yeri sahibinin)
  • Kimlik orijinali ve fotokopisi
  • İkametgah belgesi veya şahıs adına kayıtlı herhangi bir fatura
  • SGK hizmet dökümü

Şirket sahibi veya şirket ortağı olanlar için gerekli belgeler:

• 31 Mart 2021 tarihli geçici vergi beyannamesi
  • 31 Aralık 2020 tarihli kurumlar vergisi beyannamesi
  • Kimlik orijinali ve fotokopisi
  • İkametgah belgesi veya şahıs adına kayıtlı herhangi bir fatura
  • Vergi levhası fotokopisi ve yetki yazısı
  • SGK hizmet dökümü

Özel öğretim kurumları Genel Müdürlüğünün 4/1/2016 tarihli yazısı uyarınca 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılından itibaren özel okullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin kayıt işlemleri sırasında velinin “Öğrenci Kayıt Sözleşmesi”ni imzalaması gerekmektedir.

Öğrenci Kayıt Sözleşmesi ile Gizlilik ve Kişisel Veri Politikasını imzalamanızla kayıt işlemi tamamlanacaktır. Bu nedenle bu iki belgeyi kayıt esnasında doldurulmuş ve imzalanmış olarak öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekmektedir.Bu nedenle bu iki belgeyi kayıt esnasında doldurulmuş ve imzalanmış olarak kayıt ekibine teslim etmeniz gerekmektedir.