Kadın Hakları Adına Bir Kampanya

Fransızca MUN Kulübü öğrencileri ve Sainte Pulchérie Lisesi idaresi 7 Mart Cuma günü kadın haklarının savunulmasına yönelik bir etkinlik düzenlediler. Okulumuzun gösteri salonunda düzenlenen bu etkinliğe 10. sınıflar katıldılar. Aşağıda hayata geçirilen etkinlikler ve bağış kampanyasıyla ilgili hatırlatmayı ve Grenoble’a düzenlenen MUN gezisinin filmini bulabilirsiniz.

Kadın haklarını savunmak, toplumun her alanında eşitlik, her yıl yalnızca 8 Mart’ta kutlanmıyor. Fransızca MUN Kulübü öğrencileri aracılığıyla Sainte Pulchérie Lisesi, kadınların karşı karşıya kaldığı güçlüklere karşı harekete geçmenin gerekliliğini öğrencilerine hatırlatmak istemektedir.

Değerli gazetecilerin ve davetlilerin katılımıyla, öğrencilerimiz bu etkinlik kapsamında birçok konuyu ele alacak ve günümüz toplumunu sorgulayacaklardır.

• 21. yüzyıl ordusunda kadının yeri… Kadın dünya barışının aktörü olabilir mi?
  • Zorla evlilikle mücadele: Neler yapılabilir?
  • Cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele: Profesyonel alanda ayrımcılığa ‘hayır’ demek.
  • Dünyada kadın sağlığı: Ne tür çözümler önerilebilir?
  • Kadının bağımsızlığını kazanması için neler yapılabilir?

Programda yer alan tematik film, kısa film ve belgesel, halkın düşüncelerini yansıtarak öğrencilerin anlatımlarına katkıda bulundu. Aynı zamanda Türkiye’de kızların eğitimini savunan bazı derneklerden burslu öğrencilerin tanıklıklarını dinleme şansına sahip olduk.

Gazeteci Nuran Çakmakçı bu etkinliği desteklemek ve Sainte Pulchérie Lisesi idaresi ile, Turkcell, Avea ve Vodofone’un da desteğiyle Türkiye’de kızların okutulması adına başlatılan kampanyayı duyurmak üzere aramızdaydı. Kampanyaya bağış yapmak için tek yapmanız gereken, her üç GSM operatöründen “CAGDASYASAM” yazmak ve 5605’a mesaj atmak! Kampanyayı çevrenizdekilere duyarmayı unutmayın!

Grenoble’da düzenlenen MFGNU 2014 konferansında katılan Fransızca MUN Kulübü öğrencilerinin çalışmalarını gösteren videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.