Hazırlık Sınıfları Medyateği Keşfediyor

Yeni bir okul, yeni bir medyatek... Sainte Pulchérie Lisesi’nin hazırlık sınıfları, ekim ayı boyunca, yeni okullarının medyateğini yakından tanımak için etkinliklere katıldılar.

Hazırlık sınıfı senesinde, öğrencilerimizin, her hafta olmak üzere ve yarım gruplar halinde, Fransızca medyatek dersleri olur. Öğrenciler, az kişiyle, hem daha fazla Fransızca söz alma ve kendini bu dilde ifade etme olanağı bulurken, hem de kitaplara ve bilgiye ulaşma, araştırma, sunum yapma deneyimi kazanırlar.

Yüz yüze eğitimle yeniden buluştuğumuz öğrencilerimiz, derslerden önce Fransızca ve Türkçe edebiyat öğretmenleri eşliğinde medyateğe geldiler ve bu sayede onlarla tanışma imkanı bulduk. Kendilerine, öğrencilik yılları boyunca derslerine destek olarak yararlanabilecekleri ve de teneffüslerde, okul sonrası zamanlarda çalışmak, kitap okumak için gelebilecekleri bu mekanı tanımış oldular.

Fransızca dersinde, öğretmenleri eşliğinde gelen öğrenciler, küçük oyunlar aracılığıyla kendi seviyelerinde Fransızca okuma kitaplarının, çizgi roman, dergi ve DVD’lerin yerlerini öğrendiler.

Türkçe edebiyat dersinde ise hazırlık öğrencilerimiz, ana dillerinde medyateğin işleyişini, online kataloğunu ve genel olarak düzenini keşfedip, kitaplar arasında daha önceden okuyup beğendikleri ya da o gün ilgilerini çeken eserler hakkında sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile fikir alışverişinde bulundular.

Türkçe, Fransızca, İngilizce yayın dünyasını yakından takip eden medyatek; kitapseverlere Türkçe, Fransızca, İngilizce dilinde, klasik, modern ve çağdaş romanların yer aldığı ve aynı zamanda gençlerin daha çok ilgisini çekebilecek türlerden, manga, grafik çizgi roman, değişik konulu belgesel kitaplar ve dergilerden oluşan geniş bir yelpazeye sahiptir.

Her türlü belge en az iki hafta boyunca ödünç alınabilir.

Bizi daha yakından tanımak için instagram hesabımızı takip edebilir, blog’umuzu okuyabilirsiniz!