Hazırlık A ve B Sınıfı Öğrencilerimizin Büyükada Gezisi

19 ve 20 Ekim tarihlerinde Hazırlık A ve B sınıfı öğrencilerimiz kaynaştırma etkinliklerinin son etabı için Büyükada’ya gittiler. İki gün süren ada gezisinde öğrenciler Fransızca pratik yaptılar, sınıf arkadaşlarıyla okul dışı vakit geçirme imkanı buldular, yerel ve kültürel dokuları keşfettiler ve eğlenceli etkinliklerle arkadaşlık bağlarını geliştirdiler.

Kaynaştırma Günleri

Öğrencilerimiz gezi ile ilgili izlenimlerini paylaşıyorlar:

“Saat 8.05’te derse girdik. Madame Emilie bize haritada kullanabileceğimiz yönleri anlattı. Ders 8.45’te bitti ve Madame Emilie bize ikili sıra yapmamızı söyledi. Servislere bindik. Eminönü İskelesi’ne geldik.”
Denizhan Ergüneş, Burak Dönmez, Baturalp Sezer – Haz.B

“Vapura hazırlık A ve B sınıfları olarak bindik ve yerlerimize oturduk. Vapurda manzaraya baktık. Acıktığımızda getirdiğimiz yemekleri yedik. Biraz uyuduk, biraz arkadaşlarımızla konuştuk. Vapurda turistler vardı ve çok uzun sürede vardık.”
Can Benson, Umut Kara – Haz.A

“Saat 12’ye doğru otele girdik.Otelin yeri iskeleye yakın olduğu için rahat bir şekilde ulaştık.Otel küçük olmasına rağmen çok güzeldi. Konum olarak her yere yakın olması öğrenciler için de,öğretmenler için de çok avantajlıydı. Odaların bazıları çok büyük olmasına rağmen bazıları çok küçüktü. Onun dışında her şey çok güzeldi.”
Selin Ünsal, Selin Aksoy – Haz.A

“Oyunda 3 grup vardı. Bir grup mösyö Aziz’in, bir grup Madam Yıldız’ın ve bir grup Madam Emilie’nin. Her grupta 16 öğrenci vardı. Oyunda sorumluluğu olan kişiler vardı. Bir harita görevlisi, bir çöp görevlisi, bir soru görevlisi, bir kaptan ve bir fotoğraf görevlisi. Amaç fotoğrafları çekmek, aktiviteleri yapmak ve sonrada puan kazanmaktı. Sonunda otele döndük ve puanları saydık.”
Baris Çepni, Dağhan Türer – Haz.A

“Toplam 3 aktivite yaptık. İlki fen ile ilgiliydi. Fen dersinde öğrendiğimiz hayvan isimlerini kullanarak yaptığımız bir aktiviteydi. Güzel geçti. İkincisi Türkçeydi. Ses olaylarını ve Türkçenin genel bilgilerini kapsayan bir çalışmaydı. Sonuncu etkinlikte Fransızca bilgimizi ölçen bir çalışmaydı. Hepimiz çalışmayı eğlenceli ve güzel bulduk.”
Beste Biçer, Deniz Sunar, Alara Taşören – Haz. B

“Bugün önce Madame Meryem ile bir tenis topu sakladık. Gözleri kapatılan iki kişi bizim komutlarımız ile saklanan topu bulmaya çalıştılar. Sonra beş kişilik bir grup oluşturduk. Sonra daire şeklinde durduk ve voleybol topuyla 30 pas yapmaya çalıştık. 30 pas yapınca daireye biri daha eklendi. Son olarak elimizde su dolu bardaklar olan tepsiyle merdiven çıkıp inmeye çalıştık. 10 kere indirip çıkaran grup kazandı.”
Tarkan Yılmaz, Ali Öztürk – Haz. A

“Bugün ilk öne Madam meryem ile 5 kişilik 2 grup oluşturduk.Aşağıdaki grup tepsiyi yere dökmeden yukarıya götürüp yukarıdakilere verir ve yukarıdakiler de aşağıya götürmeye çalışır.Geri kalan 6 kişi voleybol oynar ve 30 pas yapmaya çalışır 30 pas olunca tepsi grubundakiler voleybol grubuna geçer.Son oyun ise 2 kişi gözünü kapatır ve diğer kişiler onlara Fransızca komutlar vererek topu bulmalarına yardım ederler.”
Alp Özer, Hamdi Kerem Işık- Haz. A

“Madam Zeynep ile oynadığımız oyunda okul yönetimi ve öğretmenlerle ilgili pek çok bilgi edindik. Ama zorlandığımız gerçeği de var. Atıştırmalıklar hakkındaki düşüncelerimiz ise, gerçekten lezzetlilerdi. Son olarak bu gezi ve diğer her şey için çok teşekkür ederiz.”
Ekin Yetimoğlu, Ece Esra Güngör – Haz. A

“Büyükada gezisi, 2. gün sabahı. Sabah 07:45’de Madame Yıldız’ın kapımızı çalmasıyla başlayan günümüz kahvaltı ile devam etti. Kahvaltıdan sonra ne olduğunu bilmediğimiz bir aktivite için otelden çıkıp yollara düştük. Her ne kadar yolda yorulsak da aktivite alanına ulaşmayı başardık. Bu “sürpriz” aktivite için Monsieur Aziz bizi bilgilendirdi. Gruplar seçildi ve oyun başladı. Kurallar her ne kadar basit olsa da oyun zordu. İkişer kişilik grupların ellerindeki 2 gazeteyi basamak olarak kullanarak ilerideki işaretli taşa kadar ilerleyip geri dönmeleri gerekiyordu. Heyecan dolu dakikalardan sonra kazananlar belirlendi ve aktivite bittiğinde tabi ki de arkamızda bıraktığımız çöpleri topladık. Çöpleri de topladıktan sonra otele döndük ve serbest zaman için yola koyulduk. 12:40’ta iskelede olmak şartı ile herkes istediği yere gitti; Starbucks, waffle’lar, lokmacı… Serbest zamandaki eğlencelerden sonra iskeleye gittik ve vapura bindik. -Göreceli olarak- şaşırtıcı bir şekilde uzun sürmeyen bir bekleyişten sonra vapur kalktı ve eve dönüş yolculuğumuz başladı.”
Ali İrdiren, Çağatay Tatar, Ali Konatçı- Haz. B

“Hep birlikte kararlaştırılan saatte akşam yemeğine indik. Yemekte; patates kızartması, köfte, pilav ve yayla çorbası vardı. Yemekten sonra odalara dağıldık. Boş zamanımız vardı. Arkadaşlarımızla bize verilen ödevi yapmak için vakit ayırdık. Daha sonra ise eğlendik.”
Bengisu Güner, Derin Temiz, Berfin Süslü- Haz. B