Hak Edilen Bir Karne Töreni ve Hüzünlü Bir Veda…

İstisnai bir eğitim ve öğretim yılını geride bıraktığımız şu günlerde, her şeye rağmen çabalayan öğrencilerimizin emeklerinin meyvesini aldıkları bir gün, karne günü. Bu sene, karne töreni pandemi önlemleri sebebiyle 2 Temmuz cuma günü gösteri salonundan yayınlanan bir törenle çevrimiçi gerçekleştirildi.

M. Abellan ve Mme. Minâ’nın sahneden yürüttüğü karne töreni gösteri salonundan ekranlarımıza yansıdı.

İstiklâl Marşımızın ardından, okul flamasının 12. sınıf öğrencileri tarafından 11. sınıf öğrencilerine devir teslimi video olarak gösterildi.

Bayrak Teslim Töreni:

Müdür yardımcılarımız, sırayla hazırlık sınıflarının, 9., 10., 11., ve 12. sınıflarının ilk 3’e giren öğrencileri tebrik etti. Ayrıca, sanat, spor ve edebiyat gibi birçok farklı kulvarda prestijli ödüller kazanan öğrencilerimizi yürekten kutladılar!

Karne töreni, sevgili öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin müzik performanslarını sergiledikleri videolar eşliğinde gerçekleşti.

Bunun yanında duygusal anlar yaşandı… Önümüzdeki dönem aramızda olmayacak öğretmenlerimiz; M. Yorgo, M. Valérian, Mme. Carole, Mme. Emilie, Mme. Nurdan, M. Sébastien, Mme. Zeynep, Mme. Yıldız ve M. Abellan sahneye çağrıldı ve öğrencilerimize seslenerek bir konuşma yaptılar. Daha sonra, müdürümüz M. Abellan’ın okuldan ayrılışı nedeniyle onun için yapılan “sürpriz” video ile törenimiz sonlandı.

Bu organizasyonu düzenleyenlere ve videolara katkı sağlayan öğrencilerimize, mezunlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz!

Bu zorlu süreçte başarı göstermiş tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutluyoruz! Mme. Yıldız’ın ifade ettiği gibi “Arzularınızdan, isteklerinizden ve hayallerinizden vazgeçmeyin!”

Herkese iyi tatiller!

Karne törenini buradan izleyebilirsiniz.

Mme. Zeynep’in Veda Konuşması: