Haarlem MUN Konferansı, Hollanda

İngilizce MUN Kulübü öğrencileri 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Haarlem MUN Konferansı’na katılacaklar.

Sainte Pulchérie Lisesi, bu yıl Hollanda HMUN (Haarlem Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’na 22 öğrencisi ile katılacaktır.

1998’den bu yana her yıl yüzlerce katılımcıya ev sahipliği yapan ve uluslararası politikaya olan bağlılığını ve saygısını koruyan HMUN Konferansı, öğrencilerimize uluslararası meseleleri tartışabilecekleri bir diplomatik platform sunmaktadır. Öğrencilerimiz Hollanda kültürünü, yaşam biçimini yerinde izlerken, ortak dil İngilizce ile düşünüp hareket edecekleri unutulmaz bir konferans deneyimi yaşayacaklar. Öğrencilerimiz bu konferansta üstlenecekleri Büyükelçi, Delege, G20 üyesi gibi birbirinden önemli pozisyonlardaki rolleri için ekim ayından bu yana hazırlanmaktalar. Bu yıl münazara konularından en önemlileri; Havalimanlarında güvenlik önlemlerinin arttırılması, mültecilerin yaşadıkları yeni bölgelerdeki kültüre ayak uydurabilmeleri, kadınların finansal kaynaklara ulaşımı ve bu kaynaklar üzerindeki kontrolünü arttırmak ve Suriye sorunudur. Öğrencilerimizin insan haklarına ve uluslararası hukuka saygı göstererek okulumuzu en iyi biçimde temsil edeceklerine dair güvenimiz sonsuzdur. Tüm katılımcılara verimli, açık fikirli, hoşgörülü bir konferans ve İngilizce ile dolu dolu geçecek dört gün diliyoruz.

Sayın velilerimizin gidiş Sabiha Gökçen, dönüş Atatürk Havalimanı’ndaki buluşma saatlerini not etmelerini rica ederiz:

30 Mart 2017 Perşembe günü 06:00’de SABİHA GÖKÇEN Türk Hava Yolları kontuvarının önü.
Öğrencilerimiz, 2 Nisan 2017 Pazar günü 23:50’de ATATÜRK Havalimanı’na döneceklerdir.

Sorumlu öğretmen: Yonca Akyürek
Eşlik edenler: Jülide BİGAT, Dilek TUNCER