Gülsin Onay ile Yeni Yıl Konseri Videosu

Sainte Pulchérie Lisesi'nin müzisyen öğrencileri, piyanist Gülsin Onay'ın katılımlarıyla onurlandırdığı özel bir konser düzenledi. Okulumuzun gösteri salonu, 8 Aralık Perşembe akşamı, eğitime katkıda bulunmak amacıyla piyano resitalinde bir araya gelenlerle doldu.

Okulumuz 170. eğitim yılı vesilesiyle geçtiğimiz nisan ayında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile “Anadolu’da Bir Kızım Var” yardım kampanyasını hayata geçirdi. Proje kapsamında Anadolu’da yaşayan ihtiyaç sahibi kızlarımızın okula gidebilmesi veya yükseköğrenime devam edebilmesi için bir bağış fonu oluşturuldu. Bu kapsamda bir dizi etkinlik gerçekleştirildi: spot reklam filmi, bağış için SMS kampanyası, URART ve öğrencilerle tasarım yarışması, Cacharel ana sponsorluğunda Fransız Sarayı’nda balo…

Düzenlenen bu konser, söz konusu kampanyayı desteklemek için bir fırsattı. Gecede Sainte Pulchérie Lisesi gerçekleştirdiği etkinliklerden elde edilen 1 183 600 TL değerindeki çeki, Türkiye’nin birçok yerinde eğitime destekte bulunmak adına ÇYDD’ye takdim etmekten gurur duydu. Açıklanan bağışın miktarını izleyicilerin memnuniyet alkışları izledi.

Çekin takdiminden sonra öğrencilerimiz Gülen Bayraktar ve Can Erkekli sahnedeki yerlerini aldılar ve piyano performanslarıyla dinleyenleri büyülediler. Muhteşem piyanist, parlak virtüöz Gülsin Onay izleyiciler tarafından uzun uzun alkışlandı.

Kampanyamız devam ediyor : “Eğitim” yazıp 4622’ye mesaj atarak 10 TL tutarında bağışta bulunabilirsiniz.
Bağışlarınızı ayrıca doğrudan derneğin hesabına da yapabilirsiniz:
Yapı Kredi Bankası
Şube Kodu : 915
Alıcı Adı : Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi
TR15 0006 7010 0000 0046 8187 21

Program:

Gülen Bayraktar
Jazzy
Evelien Vis – 60s swing
Fazıl Say – Paganini Variations, Swing

Can Erkekli
Chopin – Scherzo no. 2 op. 31 in B-flat minor

Gülsin Onay
Chopin – Andante Spianato ve Grande Polonaise Brilliante op. 22
Mendelssohn – Variations Sérieuses op. 54
Saygun – Aksak Tartılar Üzerine
Prelüd No. 4 op. 45
Prelüd No. 12 op.

Gülsin Onay
Piyano eğitimine üç buçuk yaşında başlayan ve Üstün Yetenekli Çocuklar Kanunu kapsamında Paris Konservatuvarı’nda eğitim gören Gülsin Onay’a 1987 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verilmiştir. Hocası Ahmed Adnan Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, kendisine adanmış olan Saygun’un 2. Piyano Konçertosu ile Stuppner, Tabakov ve Hoinic’in konçertolarının dünya prömiyerlerini gerçekleştirdi.

Gülsin Onay’ın uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta ve 75 ülkeyi kapsar. Türkiye’nin önemli salonlarında ve festivallerinde sayısız konser veren Gülsin Onay Berlin, İzmir, Lüksemburg, Münster, Paris, İstanbul, Londra, Ankara, Cambridge, Sao Paulo, Brazilya, Tokyo ve New York gibi şehirlerde hayranlarıyla buluştu.