Gecikmiş bir tören: 2019-2020 Mezunları Okulumuzda!

Pandemi sebebiyle yapılamayan 2020 Yılı Mezuniyet Töreni, 27 Ağustos 2021 Cuma günü, 51 mezunumuzun katılımıyla gerçekleşti. Eski mezunlarımızı okulumuzun bahçesinde görmek duygu dolu anlar yaşattı. Gelemeyen mezunlarımız ve velilerimiz için bu tören Youtube platformu üzerinden naklen yayınlandı.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında aramızda olamayacak Alexandre Abellan için de ayrıca farklı bir gündü. Kendisinin de konuşmasında değindiği gibi:

“Çok farklı bir gün; çünkü sizler artık bu okulun sıralarında öğrenciler değilsiniz ve ben de artık müdürü olmayacağım günlerin arifesindeyim.”

Ve M. Abellan şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı:

“Sevgili 2019-2020 mezunları, geçen yıl göstermiş olduğunuz olgunluktan dolayı size teşekkür etmek isterim. Koşullar nedeniyle sizleri gerektiği gibi uğurlayamadığımız halde göstermiş olduğunuz sabır ve olgunluk için teşekkür ederim. Bu olgunluk başarılı bir eğitimin göstergesi değil midir? Teşekkür borçlu olduğum ailelerinizin de desteğiyle vaat ettiğimiz sözleşmeyi de yerine getirmiş olmuyor muyuz? Bu olgunluk 7 yıl önce bu bahçede verilmiş olan söze sadık olunduğunun bir kanıtı değil midir?”

Sözü alan Türk Müdür Baş Yardımcısı Minâ Akçen, mezunlarımıza şu sözlerle seslendi:

“Mezuniyetizin üzerinden bir yıl geçmiş olsa da birbirimizi hiçbir zaman unutmadığımız gibi, o anlamlı anları yaşama isteği burada bizi tekrar yürekten buluşturdu. Hoş geldiniz sevgili gençler! Sadece hoşçakal diyoruz, veda etmiyoruz. Çünkü Sainte Pulchérie Lisesi, sizin okulunuz olarak hayat boyu sürecek ve kalacak. Bizler burada oluruz ama olmayız; sizler her zaman burada, bu bahçede olacaksınız. Hoşçakal demeden önce, bir kere daha hoş geldiniz. Uzunca bir aradan sonra Sainte Pulchérie’ye, okulunuza, bahçenize hoş geldiniz!”

Ardından, o dönemin öğrenci başkanı Ayşe, tüm mezunlar adına veda konuşmasını yaptı ve o yılın müdür yardımcıları, mezunlarımızı sahneye çağırarak diplomalarını onlara verdiler.

Tüm mezunlarımıza eğitim hayatlarının devamında başarılar diliyoruz.

Mezunlar Derneğimize kayıt yaptırmak ve SP ailesini önümüzdeki yıllarda daha da büyütmek için bizimle bağlantıda kalın.

Diploma törenini youtube üzerinden izlemek istiyorsanız, buraya tıklayınız.