Galatasaray Üniversitesi ve GSÜ İç Sınavı Tanıtım Konferansı

Lise son sınıf öğrencilerimiz için düzenlenen « Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri »’nin ardından Sait Gürsoy’un üniversiteye giriş sınavı (YGS-LYS) hakkındaki konferansı ile devam eden yüksek öğretime hazırlık etkinliklerimiz, Galatasaray Üniversitesi’nden rektör yardımcısı Hélène ZAJDELA ve genel sekreter Dilek ANADOL’un, Galatasaray Üniversitesi ve İç Sınavı ile ilgili bilgilendirme toplantısıyla devam etmiştir.

28 Şubat 2012 Salı

28 Şubat Salı günü 13.30-15.00 saatleri arasında gerçekleştirdiğimiz konferansta Dilek Hanım ve Mme.ZAJDELA öğrenci ve velilerimize, Galatasaray Üniversitesi’nin tarihçesi, bölümleri, bölümlerin alt modülleri, eğitim süreleri, enstitülerin lisans üstü eğitim ve doktora programları, Fransız üniversiteleri ile bağlantıları, ikili lisans diploması seçenekleri, Fransa’da yüksek lisans, doktora yapma olanakları, Fransız şirketleriyle olan bağlantıları, staj imkanları, öğrenci değişim programları ve burs olanakları hakkında önemli bilgiler verdiler.

Ayrıca, Galatasaray Üniversitesi iç sınavı, bu sınava giriş şartları, Fransız lisesi öğrencilerine ayrılan kontenjan, başvuru süreçleri, sınavın içeriği, saatleri, soru sayıları, soruların türleri ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptılar.

Katılımcılarımız, daha sonra öğrenci ve velilerimizden gelen soruları yanıtladılar.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…

daha fazla+