Galatasaray Üniversitesi Tanıtım Konferansı

Lise son sınıf öğrencilerimizi yüksek öğretime hazırladığımız etkinliklerimiz, Fransa’da yüksek öğretim sisteminin ve başvuru sürecinin açıklandığı Campus France toplantısının ardından Galatasaray Üniversitesi ve İç Sınavı’nın tanıtımıyla devam etti.

9 Kasım 2012 Cuma

Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı Kurul Başkan Yardımcısı Georges DOUMERGUE ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Müjde Erol GENEVOIS öğrenci ve velilerimize, Galatasaray Üniversitesi’nin tarihçesi, bölümleri, bölümlerin alt modülleri, eğitim süreleri, enstitülerin lisans üstü eğitim ve doktora programları, Fransız üniversiteleri ile bağlantıları, ikili lisans diploması seçenekleri, Fransa’da yüksek lisans ve doktora olanakları, Fransız şirketleriyle olan bağlantıları ve öğrenci değişim programları hakkında önemli bilgiler verdiler.

Ayrıca, Galatasaray Üniversitesi iç sınavı, bu sınava giriş şartları, Fransız liseleri öğrencilerine ayrılan kontenjan, başvuru süreçleri, sınavın içeriği, saatleri, soru sayıları, soruların türleri ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptılar.

Katılımcılarımız, daha sonra öğrenci ve velilerimizden gelen soruları yanıtladılar.

Galatasaray Üniversitesi tanıtım sunumuna ekli dosyadan ulaşabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz…