Fransızca MUN Kulübümüz Madrid’de EUROMAD’a katıldı

Fransızca Model Birleşmiş Milletler kulübümüz bu sene beşincisi düzenlenen EUROMAD’a 19-22 Nisan arasında katılıp, bu sene ilk defa yurt dışında bir konferansa katıldı. İspanya’ya kulübümüzü temsilen giden 10 öğrencimiz ve Madame Danièle okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler. MUN Kulübü üyelerimiz Türkiye’den giden tek okul olarak Madrid’de ilk defa uluslararası bir konferansa yüz yüze katılmış olup, yabancı katılımcılarla dünya sorunları hakkında tartışıp kendilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Mert Kaan (11B) konferans hakkında aşağıdaki makaleyi kaleme aldı.

Okulumuz farklı komisyonlarda farklı delegasyonlar olarak temsil eden öğrencilerimiz, Avrupa Birliği adı altında gerçekleşen EUROMAD konferansında istikrarlı bir dünya elde etmek için katılım sağlayıp, tartışmalarda temsil ettikleri ülkelerin çıkarlarını da savunmayı unutmadı, ve herkes mükemmel bir katılım sergiledi. İstisnasız bütün delegelerin yaşanılabilir bir dünya için çalıştığı bu Avrupa Birliği simülasyonunda öğrencilerimiz farklı komitelerde farklı ve güncel sorunlara çözüm aradılar.

Komitesinin en iyi delegesi seçilen Çağan’ı tebrik ederiz.

Kulübümüzün Madrid’e gitmesine imkan sağlayan okulumuza, bizimle gelen değerli öğretmenimiz Madame Danièle’e, son olarak bizi orada en iyi şekilde ağırlayan EUROMAD ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Uluslararası ölçekte gerçekleşen bu konferans boyunca eşsiz anılar biriktiren öğrencilerimiz unutulmaz bir tecrübe yaşamış oldular. Öğrencilerimizin Madrid’de geçirdikleri 4 günü ve konferansı anlattıkları yorumları aşağıda bulabilirsiniz.

“Madrid eşsiz bir deneyimdi, ilk defa yurt dışında bu kadar eşsiz bir deneyim yaşadım. Geçirdiğim 4 günde çok sayıda insanla tanıştım, arkadaşlar edindim ve hala çoğuyla iletişimdeyim. Yurt dışında hayatı görmüş olup onların yaşadıklarını anlayabilmiş oldum. Kendimi hem akademik hem insanı olarak geliştirdiğim bu 4 gün için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Mert

“EUROMAD konferansı yurt dışında katıldığım ilk konferanstı ve daha ilk günden bir daha unutamayacağım anılar biriktirmeyi başardım. Sadece yabancı öğrencilerle tanışmakla kalmadım hem İngilizcemi hem Fransızcamı geliştirdim. Yurt dışındaki hayat ve yaşam tarzı farklılığını öğrendim. Bütün bunları benim için mümkün kılan herkesin emekleri için teşekkür ederim.” Deniz

“EUROMAD, yurtdışında katıldığım ilk konferanstı. Bu nedenle benim için hep unutulmaz bir anısı olacak. Yabancı katılımcılarla tanışmak ve dünya sorunları için çözüm bulmaya çalışmak çok keyifliydi. Komitemde edindiğim yeni arkadaşlarla iletişimi hala kesmediğim için çok mutluyum. Organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” Özge