Fransızca MUN Kulübümüz Hollanda’da!

Fransızca MUN Kulübü öğrencileri Birleşmiş Milletler’in kalbinin attığı şehirlerden La Haye’e giderek küresel iklim değişikliği ve çevre sorunları üzerine MUN konferasına katıldılar.

İşte La Haye’deki MFUN Konferansı’na katılan öğrencilerimizin seyahat izlenimleri:

“La Haye çok güzeldi. Kafeler, restoranlar ve plajlar her şeyiyle çok güzeldi. Hollanda kültürünü ve mimarisini her yerde görebilirsiniz”
Nur, 11C

“9. sınıf öğrencisi olarak gittiğim MFNU konferansına gelmeden önce çok heyecanlıydım. Çünkü seviye olarak yüksek bir yerdi. Gittiğimde oradaki çoğu kişinin ana dili Fransızca olduğundan ve tabii ki de deneyimli olmalarından dolayı başta anlamakta sıkıntı yaşadım. Ama daha sonra ben de komiteme ısındım ve çok güzel bir münazara ortamı oluştu. Ayrıca baştaki açılış konferansında öğrencilerin farklı ülkelerin bayraklarıyla yürümeleri ve kapanış konferansında ise üç günümüzü komik bir şekilde özetleyen videoyu izlememiz bütün bu deneyimin en göz alıcı kısmıydı.”
Nayra, 9ème

“İlk defa Suç Ceza Mahkemesi Komitesi’ndeydim. Diğer komitelerden farklı olarak delegeler yerine savcı, avukat ve yargıçlar vardı. Komitedeki işleyiş diğer tecrübelerime göre farklıydı ve sürekli not alıp soru hazırlamam gerekiyordu, fakat benim için eğlenceli geçen bir konferans oldu. Avukat ve savcıların açıklamaları üzerine biz yargıçların da bir karara varması için gelişen aşama ilgimi çekti ve konuya daha iyi yoğunlaşmamı sağladı diyebilirim.”
Öykü, 11ème

“MFNU konferansı için gittiğimiz La Haye’de her gün bindiğimiz trenleri, tramvayları ve otobüsleri, içerde çalışan insanların güleryüzlü davranışlarını ve doğru durakta inme telaşımızı asla unutmayacağım.”
Begüm, 9ème