Fransızca MUN Kulübümüz Galatasaray Lisesi’nde

Fransızca MUN Kulübümüz 26-28 Mayıs Tarihlerinde Galatasaray Lisesi’nde düzenlenen Sultani 2017 Konferansı’na katıldılar.

Öğrencilerimiz yoğun geçen üç gün boyunca güzel deneyimler kazandılar. İzlenimlerini paylaşıyorlar:

“Bu benim başkan yardımcısı olarak ilk deneyimimdi. Çok güzeldi. Bu deneyim sayesinde MUN organizasyonuna ve işleyişine tanık oldum. Bulunduğum komite çok ciddiydi ama aynı zamanda eğlenceliydi.”
Nur-10B

“Bence başkan yardımcısı pozisyonu daha iyiydi çünkü istediğimiz gibi hareket edebildik. Mesela ben başkan yardımcısı iken aynı zamanda delege olabildim.”
Nisan-10C

“İlk defa sözcü olduğum için heyecanlıydım fakat sorumluluk benim üzerimde olduğu için de mutluydum. Yazdığımız yasa taslağını okuduktan sonra sorulara yanıt verirken heyecanım gitmişti ve çok rahattım.”
Öykü-10C

“GK’da söz alma deneyimim kesinlikle oldukça heyecan vericiydi. Sözcü olduğum için birçok sorumluluğum vardı ama buna rağmen çok eğlenceliydi. Bu konferansa katıldığım için çok mutluyum.”
Ayşe-9D

“Siyasi konuları tartışmayı seviyorum çünkü dünyadaki önemli sorunlar hakkında yorum yapmak ve bunlara çözüm bulmak hoşuma gidiyor.”
Uras-9D

“Farklı fikirleri duymak çok güzeldi. İzmir’den ve Ankara’dan gelen arkadaşlarımla tanışmak çok güzeldi. Diğer okullardaki görüşler ve kültürleri görmek çok güzeldi.”
Zeynep-9D

“Mun Konferansları hep çok heyecan verici gibi görünebilir ama öyle zamanlar var ki, uyumamak neredeyse imkansız. Bir de topuklu ayakkabılar var tabi. Onlarla bir gün geçirmek işkence gibi.”
Selin-10A

“Konferansın atmosfer ve enerjisi hoşuma gitti!”
Kaan-10D

“Bu seneki son okullarası MUN deneyimim olan Sultani MFNU benim için unutulmazdı. Güvenlik Konseyi’nde Kanada oldum ve üç gün süren konferansta Sudan ve Güney Sudan arasındaki savaşa ve mülteci problemlerine çözüm bulmaya çalıştım. Konferansın sonunda Fransızca seviyem çok yüksek bulundu ve “En iyi aksan yapan delege” olarak seçildim. Bu da beni okuduğum okuldan ve Sainte Pulchérie öğrencisi olmaktan ötürü çok gururlandırdı.”
Alara-11D

“Sosyalleşmeyi ve tanımadığım insanlarla bir ülke adına konuşuyor olmayı seviyorum.”
Hazal-9B

Sultani 2017 ile ilcili haha fazla bilgi için buraya tıklayın.