Fransızca MUN Kulübümüz AB Konseyini Keşfediyor

Okulumuzun Fransızca MUN Kulübü, 27-29 Nisan tarihleri arasında, Avrupa Birliği Konseyi simülasyonu olan EUROMAD konferansına katıldı. EUROMAD’ın bu dördüncü senesinde, aynı zamanda çevrimiçi ve yüz yüze komiteler gerçekleşti. Pandemi sebebiyle Madrid'e gitme ve oradaki konferansa şahsen katılma fırsatı elde edemeyen öğrencilerimiz deneyimlerini bizlerle paylaştılar.

“Konferansa çevrimiçi katılmamıza rağmen, delege öğrencilerimiz komitelerinde çok eğlendiler. Dördü yüz yüze, beşi çevrimiçi olmak üzere toplamda dokuz komite vardı. Öğrencilerimizin “bakan” rolünü oynadığı çevrimiçi komitelerde, samimi bir ortam ve yararlı münazaralar vardı. Bütün komiteler birbirinden ilgi çekici konuşmacılar ağırladı ve bu konuşmacılar, üzerine münazara yapılan konulara yeni bir bakış açısı kazandırdı. Çoğunlukla Birleşmiş Milletler simülasyonlarına katılmaya alışık olduğumuzdan, bu konferansın Avrupa Birliği Konseyi’nin bir simülasyonu olması büyük bir değişiklik yarattı. Ayrıca, Sainte Pulchérie Lisesi olarak, sadakat ve cesaret ödülüne layık görüldük. EUROMAD konferansının organizasyon ekibine çok teşekkür ediyoruz ve seneye onları konferanslarının beşinci senesinde, Madrid’de, yüz yüze görmeyi diliyoruz.”

İklim

Üyelerimiz konferans hakkındaki izlenimlerini paylaşıyor:

“İkinci EUROMAD tecrübem de ilki gibi çok güzel geçti. Kültür ve Gençlik Komitesi’nde konumuz: “gençler için kültürel bir canlanma programının oluşturulması için işbirliği”ydi. İspanya’daki Fransa Büyükelçiliğinde, kültür danışmanı yardımcısının yaptığı konuşma, son dakika haberleriyle, ritmi sürekli değişen münazaralara renk kattı. Eğer bir gün İspanya’ya yolumuz düşer ve kalacak bir yere ihtiyacımız olursa kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen komite başkanları çok kibar ve sempatiklerdi; onlar hep işimizi kolaylaştırmak için çalıştılar. Bu konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Üçüncü EUROMAD deneyimimin yüz yüze, Madrid’de olmasını diliyorum.”

İklim

“İkinci EUROMAD deneyimim mükemmel ve unutulmazdı. Farklı milletlerden yeni insanlarla tanışma fırsatım oldu. Ayrıca anadili Fransızca olan öğrencilerle konuşmak çok büyük bir şanstı. Sadece çok eğlenmekle kalmadık, aynı zamanda sözlü üretimimizi de geliştirdik. Bu harika konferans için tüm organizasyon ekibine teşekkür etmek istiyorum ve gelecek yıl üçüncü EUROMAD deneyimim için Madrid’de bulunmayı umuyorum.” Ayda

“İyi bir EUROMAD idi. Başkanlar ve delegeler iyiydi. İyi tartışmalar yaptık ve genel organizasyon tatmin ediciydi.”

Gün

“EUROMAD’ın katıldığım ikinci edisyonu, diğer konferanslar arasında, en iyi organizasyon olduğunu bir kez daha gösterdi. Danimarka delegasyonunu geçen yıl olduğu gibi aynı komitede temsil ettim. Kültür ve Gençlik Komitesi ile konumuz: “Avrupa inşası ve vatandaşlığı ilk, orta ve üniversite eğitimi yoluyla nasıl yeniden başlatılır?”. Tartışmalar alakalı ve verimli geçti. Geçen yıl tanıştığım diğer delegeleri yeniden görmek gerçekten güzeldi.”

Eren

“Efsane bir deneyimdi. İlk EUROMAD deneyimime kıyasla, ana dili Fransızca olan delegelerle konuşurken daha rahattım.”

Çağan

“EUROMAD’a ikinci katılışım da geçen seneki kadar tatmin ediciydi. Hollanda’yı, Belarus ve Ukrayna meselesiyle ilgili meclis komitesinde temsil ettim. Konumuz: “AB’nin doğu sınırlarında, ortak bir dış ve güvenlik politikası için, Ukrayna ve Belarus ile hangi ilişkiler? ». Münazaralar çok keyifli ve yararlıydı. Yeni deneyimler edindim ve dil becerilerimi geliştirdim. Önümüzdeki yıl bu konferansa, tekrar Madrid’de, katılmayı çok isterim.” Ege

“Hevesli delegelerin olduğu güzel bir konferanstı ve aramızda iyi bir iletişim, dostane bir ilişki kurduğumuzu düşünüyorum. Konusu “Yapay zeka ve yeni teknolojiler: Avrupa bağımsızlığını nasıl garanti altına alabilir ve Avrupa’nın büyümesini artırmak için yapay zekayı nasıl kullanabilir?” olan hukuki raporumuz, katılımcılar arasında iyi bir şekilde tartışıldı. EUROMAD22 organizasyonu oldukça tatmin ediciydi.”

Berke

“İkinci EUROMAD deneyimimdi ve unutulmazdı. Çevre komitesinde Fransa’yı temsil ettim ve ulaşım sektöründe ekolojik bir geçişi başarmak için yollar aradık.”

Roza