Fransızca MUN Kulübü Öğrencilerimiz Üsküdar Amerikan Lisesi’nde

Beş yıldan beri her yıl olduğu gibi MUN Fransızca Kulübü’nün yeni üyeleri Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki atölye konferansa katıldılar.

Geçen yıllardan deneyimli öğrenciler bu yıl kulübe katılan arkadaşlarına BM dünyasına attıkları ilk adımda yardım etmek üzere eşlik ettiler. Öğrencilerimiz deneyimlerini ve ilk izlenimlerini paylaşıyorlar:

“FRMUN okulda yaptığımız simülasyon dışında benim katıldığım ilk Fransızca konferanstı. Bu konferansta sadece dünya hakkındaki görüşlerimi ifade etmekle kalmadım aynı zamanda yeni arkadaşlarda edindim. Okulumuza bize ana dilimiz olmayan bir dilde kendimizi ifade etme şansını verdiği için çok teşekkür ediyorum.”
Zeynep Bora – 11B

“Bu atölyenin en güzel yanlarından bir tanesi de FRMUN konseptine yeni olsak bile, mantığı hemen kapıp tartışmaya atılabilmemizdi.”
Alptuğ Özdemir – 10B

“MUN’un bu ilk denemesi benim için oldukça etkileyiciydi. Tartışıp konuştuğumuz
konular beni çok etkiledi. İlk defa kürsüye çıktığımda çok stresliydim fakat sonra
duygularımı yazdim ve konuşmaya, diğer ülkelerle tartışmaya başladım. Bu benim
için çok eğlenceliydi. Umarım daha sonraki Fransızca MUN etkinliklerine de
gidebilirim.”
Ayşe Toker – 9D

“Cumartesi günü ben ve birçok arkadaşım il konferansı olacak olan
Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki MUN’e gittik. Başta ben ve arkadaşlarım
çok heyecanlıydık ama konferans geçtikçe ve bunun sadece bir öğrenme
konferansı olduğunu hatırlayınca rahatlıyordum ve zaman geçtikçe kendi
fikirlerimi Fransızca olarak ciddi bir ortamda savunmak hoşuma da
gitmişti. Günün sonunda çok yorgundum ama çok da eğlenmiş ve tecrübe
sahibi olmuştum.”
Zeynep Uğur – 9D

“FRMUN konferansı benim için en önemli konferanslardan biridir çünkü MUN’un işleyişini en başta öğretmeyi amaçlayan tek konferanstır. Bu nedenle, EM’de yer almaktan gurur duyuyorum. Delegeleri izlerken MUN’un bana 3 sene içinde çok şey öğrettiğini fark ettim.”
Serra Timur – 11C

Öğrencilerimiz aynı zamanda kasım ayında Saint Jospeh Lisesi’nde MFINUE Konferansına; Fransa’nın Grenoble şehrindeki MFGNU Konferansına; Hollanda’nın Lahey şehrindeki MFNU Konferansına ve Galatasaray Lisesi’ndeki Sultani’17 Konferansına katılacaklar.