Fransızca Matematik Günü !

Frankofoni Festivali Kapsamında

Sainte Pulchérie Lisesi’nde bir tam gün matematik etkinliklerine ayrıldı. 21 Mart perşembe günü, her seviye için, gün boyu bir çok matematik etkinliği düzenlendi.

Matematik günü etkinlik programı kapsamında:

• Matematik öğretmenlerinin yönetiminde atölyeler gerçekleştirilmiştir: “Bir küpün bir düzlemle kesiti”, “Geometrik döşemeler”, “Möbiüs şeridi”, “Pi sayısının yaklaşık değeri (Koshanski metodu)”…
  • Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, Sudoku, satranç vb. gibi çeşitli yaraışmalar düzenlenmiştir. “Questions pour un Matheux” matematik yarışmasının kazananlarını tebrik ediyoruz:
  • 1. Berke DEMİRCİOĞLU
    2. Artun MİMAR
    3. Irmak ARTAN

• Matematik bulmacalarına yer verilmiştir.
  • Medyatekte matematik kitapları sergisi gezilmiş, aynı zamanda Pİ sayısı temalı geometrik şekilli kekler ve kurabiyeler tadılmıştır.

Öğrencilere matematiğin farklı bir yönünü göstermeyi amaçlayan, sıkıcı ve zor olmaktan uzak bu oyunlu etkinlikler, matematiğin eğlenceli olduğunu ortaya koymuş ve öğrencilerin matematiğe karşı yeni bir bakış açısı kazanmalarını sağlamıştır.

daha fazla+