“Fransa’da Eğitim” Toplantısı

14 Kasım 2011 Pazartesi

Sainte Pulchérie Lisesi, bu yıl yepyeni bir hayata adım atacak olan lise son sınıf öğrencilerimize eğitim ve kariyer planlamalarında destek olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Gay Lussac Mühendislik Okulları tanıtımının ardından 14 Kasım Pazartesi günü ise Fransız Kültür Merkezi Campus France sorumlusu Pınar Küçük ve Eğitim Ataşesi Gabriel Poloniecki okulumuzdaydı. Pınar Hanım öğrencilerimize Fransa’da yüksek öğretim sisteminin işleyişi, başvuru işlemlerinin nasıl yürütüldüğü, Fransa’da eğitim görmenin maliyeti ve avantajları ile ilgili bilgiler verdi. Velilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantımız, öğrenci ve velilerimizin sorularına yanıt verilmesinin ardından son buldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, öğrencilerimizin Fransa’da eğitim almak için dolduracakları başvuru dosyaları internet ortamında oluşturulmadan önce, Fransızca dersi kapsamında Fransızca öğretmenleri tarafından kontrol edilecek, eksiklikler tamamlanacaktır. Bu şekilde olası aksaklık ve gecikmeler önlenmiş olacaktır.

Fransa eğitim sorumlumuz Pınar Küçük’e ve Eğitim Ataşesi Gabriel Poloniecki’ye katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Kariyer planlama, meslekler ve yüksek öğretim programlarının tanıtımıyla ilgili bir sonraki programımız, Galatasaray Üniversitesi İç Sınavı ile ilgili tanıtım toplantısının ardından gerçekleştireceğimiz “Meslek Tanıtım Günleri” ile devam edecek. Ayrıntılı bilgi için lütfen duyurularımızı takip ediniz.