Frankofon Ortaokullar Okulumuzu Ziyaret Ediyorlar

Frankofon Ortaokulları 8. sınıf öğrencileri merkezi sınavlar sonrası tercih listelerinde yer vemek istedikleri lisemizi tanımak ve merak ettikleri konularda bilgi sahibi olmak amacıyla farklı tarihlerde okulumuzu ziyaret ettiler.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi lisede bir günü dolu dolu yaşayabilmeleri için öğrencilere bir tanıtım programı hazırladı.

Öğretmenleri eşliğinde Sainte Pulchérie Lisesi’ni tanımaya gelen öğrenciler Okul Müdürü M. Alexandre Abellan, psikolojik danışmanlarımız ve öğretmenlerimizle tanıştılar.

Bu program sayesinde öğrenciler bir günlüğüne okul yaşantımızı kendi gözleriyle görme şansını yakaladılar. Bazı öğrenciler bazı mekanların büyüklüğü ve modernliği karşısında etkilenirken, bazıları da okullarında aldıkları Fransızca eğitim sayesinde daha şimdiden bazı Fransızca cümleleri anladıklarını fark ederek kendilerine güven duydular.

Konuk öğrencilerimizin, Sainte Pulchérie Lisesi’nde güzel zaman geçirmiş olmalarını umuyor, önümüzdeki sene görüşmek üzere diyoruz!

daha fazla+