Fen Sınıflarının Ankara Gezisi!

12. sınıf fen öğrencilerimiz Bilkent ve ODTÜ gibi prestijli üniversitelerin laboratuvarlarını ziyaret ettiler. Nanoteknoloji, optik ve kimya gibi alanları kapsayan çeşitli seminer ve deneylerde yer aldılar.

Fen sınıfı öğrencilerimiz, üç günlük bir geziye katıldılar! Vardıklarında, Anıtkabir’deki Atatürk Mozolesi ve Ankara Kalesi’nin keşfi ile maraton yolculuğuna başladılar. Ertesi gün, Bilkent kampüsünün ve laboratuvarlarının ilk keşfi ile bilimsel faaliyetler başladı. Nanoteknoloji üzerine yapılan seminerler, özellikle Prof. Dr. Deniz Aybaş ile karanlık madde konusunda ilham verici fikir alışverişlerine yol açtı. Optik laboratuvardaki deneyler ve çeşitli testler, değişimlere pratik bir boyut getirmeyi mümkün kıldı. Fizik zümresinde sunumlar, tartışmalar ve soru-cevap oturumları, araştırma ve geliştirme becerilerini ve devam eden çalışmalar hakkında öğrencilerimizin bilgi sahibi olmalarını sağladı. Son gün ise, ODTÜ’de deneysel bir programa ayrıldı.

Bu gezi, bilim yolunda devam etmek isteyen öğrencilere yeni bir ışık vermiş oldu!