Felsefe Atölyesi Kulübü Sonbahar Öğretmenler Sempozyumunda

Felsefe Atölyesi Kulübü Öğrencileri 20 Ekim 2018 tarihinde Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’nda okulda yapılan felsefi etkinlikleri içeren poster sunum gerçekleştirdiler.

Sainte Pulcherie Lisesi felsefe eğitiminde öğrencilere eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi kazandırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla felsefeyi öğrencilere sevdirmek ve ders dışı felsefe yapma koşullarını oluşturmak için okul içi etkinlikler ve kulüp çalışmaları yapmaktadır.

Bu çalışmalardan biri olan 2013 yılında okul sonrası gönüllülük esasına dayalı bir etkinlik olarak başlatılan ve gördüğü ilgi sonrası 2016 yılından beri “Felsefe Atölyesi Kulübü” içinde devam eden “Felsefe Kahvesi Projesi” öğrencilerin demokratik bir ortam içinde düşünme ve sorgulama becerilerini geliştirmeyi, farklı düşüncelere saygıyı ve tartışma kültürünü kazandırmayı hedeflemektedir. Felsefe Kahvesi projesine alt yapıyı sağlamak için Felsefe atölyelerinde makaleler okuma, sunumlar hazırlama, tüm okul öğrencilerine açık “Salı Felsefe Toplantıları” öğrenciler tarafından organize edilmektedir. Yapılan bu çalışmaları poster haline getiren 12. Sınıf öğrencimiz Alara ile Felsefe Atölyesi Kulübü öğrencisi İpek sunumlarını 20 Ekim 2018 tarihinde yapılan Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’nda katılımcılarla paylaştılar.

Bu yıl Özel Amerikan Robert Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen, Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu, 1996 yılından beri anaokulu seviyesinden lise seviyesine kadar birçok farklı alanda, farklı eğitim stratejilerinin paylaşıldığı ve farklı dillerde sunumlar içermektedir.

Detaylı bilgi için buraya tıklayınız.

daha fazla+