Sainte Pulchérie Lisesi yeni yılı özgün bir projeyle karşılıyor: "Geleceğe Mektuplar". Tüm okulumuz - öğrenciler, öğretmenler, İdari Kurul üyeleri - Sainte Pulchérie'nin yeni "sakinleri" tarafından 50 yıl sonra açılacak olan bir mektup yazmaya davet edildi. Geçmiş, bugün ve gelecek arasında bağ kuran sözler...

1846’dan beri eğitim geleneğini sürdüren okulumuzda, bugünümüze ve geçişimize dair bir iz bırakmak için kaleme aldık bu mektupları. Sainte Pulchérie’nin gelecek nesil öğrencilerine, öğretmenlerine, çalışanlarına yazılan mektuplar yaşadığımız döneme tanıklık ediyor. Bazı öğrenciler yetişkin olacakları zaman için bunları yazmaya karar verdiler. Bu mektuplarda, geleceğe, liseye, gençliğe, gezegene, topluma, çevreye, dostluğa yönelik yaşam deneyimlerini, dilekleri ve mesajları okuyabilirsiniz… Bazı mektuplar Fransızca, diğerleri Türkçe, İngilizce ve Almanca, Rusça yazılmıştır, hatta bazı mektuplar şifreli bir dilde hazırlanmıştır. Hepsinin üslubu özgür, ve son derece samimi.

Tüm mektuplar, öğrenciler ve öğretmenler tarafından ziyarete açık bir sergide derlenmiştir. Sergi, yeni yıla geçiş öncesinde dostça bir kokteylle açılışını yaptı.

Mektuplar 50 yıl sonra ikinci bir sergide açılmak üzere bir “zaman kapsülü”nde toplanacak.

Bu proje, bu ilk serginin de bir parçası olan saatlerden biri gibi saniyeleri, dakikaları, saatleri ve yılları işleyen zaman mesafesini fark etmeye vesile oldu.

Projeyi tasarlayan ve gerçekleştiren iletişim bölümüne çok teşekkür ederiz.

20 Aralık 2072’de görüşmek üzere!