Ertuğrul Özkök Makale Yarışmasının Ödüllerini Verdi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin öğrencileri arasında düzenlemiş olduğu "Çevreci Olmaya Söz Veriyorum" konulu gazete makalesi yarışmasının ödülleri Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün katılımıyla 14 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Ertuğrul Özkök, basın makalesi yarışmasının ödül töreninin açılışını, birkaç gün önce gittiği Soma’da yaşanan dramı anarak ve dünyayı başkalarıyla paylaştığımızı, başkalarından devraldığımızı ve gelecek nesillere devredeceğimizi bu nedenle de korumamız gerektiğini anımsatarak yaptı.

Düzenlenen ödül töreninde Ertuğrul Özkök, yarışmanın finalistlerinden 9A sınıfından Berfinsu Kaya, 9B sınıfından Birgül Gündoğdu, 9C sınıfından Selin Öner ve 9D sınıfından Nayira Sirop’un yazdığı yazılar hakkındaki görüşlerini ayrıntılı bir şekilde gerekçeleri ile öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin yazılarında beğendiği noktaların altını çizdi, eksik bulduğu konuları verdiği örneklerle açıkladı.

Jüri olarak yaptığı değerlendirmenin neticesinde Birgül Gündoğdu’nun makalesini 1. oldu. Ertuğrul Özkök, öğrencimizin özellikle şahsi bir dilini ve üslubunu beğendiğini belirterek, 21. yüzyılın sosyal medya çağı olduğunu ve herkesin yazdığını ancak şahsi üslubun diğerlerinden ayırt eden bir imza olduğunun altını çizdi.

Birgül Gündoğdu’nun makalesi 20 Mayıs 2014 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’ün köşesinde yayınlandı.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyor ve kazananları tebrik ediyoruz.

Sainte Pulchérie Lisesi Hürriyet Gazetesi yazarı Sayın Ertuğrul Özkök’e değerli desteğinden ötürü teşekkürlerini sunar.

Ödül alan makaleye ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.