Erasmus+ Bükreş’te devam ediyor!

Avrupa Birliği, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim, Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?" (Öğrencilerin Avrupa okullarındaki katılımı: Avrupa’da okullarımızda öğrencilerimiz ne kadar demokratikler?) başlıklı projemizin 4. toplantısı için, 9 Erasmus öğrencimiz öğretmenleri eşliğinde, 10-16 Nisan 2022 tarihleri arasında Bükreş'te gerçekleşen proje toplantısına katıldı.

Proje toplantısı süresince farklı ülkelerden gelen öğrenciler, önceden hazırladıkları sunumlarını paylaştılar ve Romanyalı ev sahibi ülkenin hazırladığı workshop’lara katıldılar. Her okul, kendi okullarında öğrencilerin katılımlarına dair sunumlardan sonra, projelerin geliştirilmesi için olanaklar üzerinde düşündüler. Okulda yapılan çalışmaların ardından, tüm öğrenci ve öğretmenler, Bükreş kentini, Romanya Parlamentosu’nu ve Ulusal Sanat Müzesi’ni hep birlikte keşfettiler. Ayrıca ev sahibi okulun organize ettiği Braşov kenti ziyaretinde ülkenin tarihini ve kültürünü tanıtan mekanları ve müzeleri gezdiler.

Koordinatör Almanya’nın ve ortak Kuzey Makedonya’nın çevrimiçi katıldığı toplantı sonunda, tüm katılımcılara yapılan törenle katılım sertifikaları verildi. Projenin en son toplantısı 05 -11 Haziran 2022 tarihinde Almanya’da gerçekleşecek.

Aşağıda Erasmus toplantısına katılan bazı öğrencilerimizin geri bildirimlerini bulabilirsiniz:

“ERASMUS+ kapsamında ziyaret ettiğimiz Romanya, daha önce hiç gitmediğim bir ülke ve tamamen yabancı olduğum bir kültürdü. Geçirdiğimiz hafta boyunca ülke bize tanıtıldı, demokrasi üzerine atölyelerimiz oldu ve birçok arkadaş edindik. Yaptığımız kültürel geziler sayesinde, ülkenin tarihini de öğrenme fırsatımız oldu. Eminim ki projeye katılmış olan tüm arkadaşlarım da benim gibi iyi vakit geçirmiş ve bir sürü şey öğrenmişlerdir.” Kayra

“Romanya’da, Erasmus + kapsamında geçirdiğimiz hafta; yeni insanlarla tanıştığım, arkadaşlarımla keyifli vakit geçirirken aynı zamanda okullarda demokrasi ve öğrencilerin katılımıyla ilgili çalışmalar yapma fırsatı bulduğum, unutulmaz anılarla dolu bir zaman dilimiydi.” Zeynep

“Genel anlamda çok keyifli bir Erasmus+ haftası geçirdiğimi söyleyebilirim.” Joshua

“Romanya’da deneyimlediğim bu hafta gerçekten gerçek dışı bir deneyimdi.” Dora

“Erasmus + Romanya toplantımızda, hem kültürel hem amacımız olan demokrasi yolunda gelişmeler gösterdik. Bir önceki toplantımızda hazırladığımız planları uygulayıp sonuçlarını gördük. Hepimiz çok eğlendik ve unutulmaz bir hafta geçirdik.” Melis

“AB tarafından düzenlenen Erasmus+ programı ile Romanya’ya yedi günlük bir gezi yaptık ve orada farklı bir kültürü ve farklı bir ülkeyi görme şansı yakalamış olduk. Burada birçok arkadaş edindim. Ayrıca, etkinlik kapsamında, Romanya’da çeşitli etkinlikler düzenledi. Ayrıca, oradaki öğrenciler, bizlere, tarihlerinden ve kültürlerinin geçmişinden bahsettiler. Birçok müzeye de gezi düzenlendi. Bu etkinlik, benim için çok güzel bir deneyimdi.” Kerem