Erasmus+ 11-17 Temmuz Toplantısı

Sainte Pulchérie Lisesi, AB ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?" (Öğrencilerin Avrupa okullarındaki katılımı: Avrupa’da okullarımızda öğrencilerimiz ne kadar demokratikler?) başlıklı Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) 2. Proje toplantısı, koordinatör Almanya’nın IGS Bad Salzdetfurth Lisesi ev sahipliğinde, 11-17 Temmuz 2021 tarihinde yüz yüze gerçekleşti.

Toplantıya, okulumuzu temsilen katılan lisemizin proje sorumlusu Nimet Küçük, ülkemizdeki okul yapısındaki farklı metodolojik yaklaşımlar konusunda sunum yaptı.

Pandemi süresince çalışmalarını hiç durmadan büyük bir özveriyle devam ettiren proje sorumluları, ülkelerindeki eğitim yapıları hakkında da sunumlarını paylaştılar. Verimli geçen proje toplantısı esnasında sınıf ziyaretleri yapıldı, öğretmen toplantılarına katılımda bulunuldu. Ayrıca Almanya’daki okullarda demokratik yapıya ilişkin sunumunu yapan Alman uzmanın semineri hem katılımcılar hem de okul öğrencileri tarafından ilgiyle izlendi.

Projenin gelecek toplantıları planlandı. 3. Toplantının proje ortakları Almanya, Litvanya, Romanya ve Kuzey Makedonya’dan katılacak öğrenci ve öğretmenlerle, Eylül ayın sonunda okulumuz ev sahipliğinde gerçekleşmesi planlanan toplantı için durum değerlendirilmesi yapıldı. Ayrıca, ağustos ayı boyunca çevrimiçi bir toplantı düzenlenlenmesine karar verildi.