Kendi sahamızdaki ilk karşılaşmanın raporu

Paris Sévigné Lisesiyle Kültürel Değişim Programı

Parisli otuz iki lise öğrencisi dört gün boyunca 10. Sınıf öğrencilerimiz tarafından ağırlandılar. Paris'teki Sévigné lisesi ile karşılıklı öğrenci değişiminin birinci etabı artık tamamlandı. İlk arkadaşlık bağları pekişti ve öğrencilerimiz yeniden buluşmak için sabırsızlanıyorlar!

Bu herkes için kısa ama etkili bir buluşma oldu! 10 Kasım Perşembe sabahı Dolmabahçe Sarayının önünde Atatürk’ün vefatının dolayısıyla gerçekleştirilen anma töreniyle başlayan programın merkezinde “T” harfiyle tarih yer alıyordu. Öğrenci grubu ardından Ayasofya’ya gitti, Topkapı Sarayını ve Süleymaniye Camii’ni gezdi. Mutlaka gezilmesi gereken Kapalıçarşı ve tezgâhları da programa dahildi. Boğaziçi ve Anadolu yakasındaki tekne turuyla da coğrafi keşifler yapıldı. İstanbul’a yapılan bu seyahat Fransız dostlarımız tarafından çok beğenilen çok sayıda lezzet keşfine de olanak sağladı (liste bu makalede yazılamayacak kadar uzun!).

Genç misafirlerimiz kendilerini ağırlayan öğrencilerle birkaç derse de katıldılar ve aileleriyle zaman geçirdiler: böylece Türk misafirperverliğinin bir efsane olmadığını öğrendiler.

Önümüzdeki ilkbahar Paris’te gerçekleştirilecek olan buluşmanın da çok duygusal geçeceğine şüphe yok. Rövanş 7-11 Mart 2023’te.