“Duyular ve Edebiyat” Festivali’nde Fransız Yazarlar Rezidansı

Frankofoni Festivali Sainte Pulchérie Lisesi Frankofoni ayını kutlamak amacıyla 20-30 Mart 2017 tarihleri arasında edebiyatı onurlandırıyor. Bu vesileyle okulumuzda, 9. sınıflardan 12. sınıflara kadar yazma atölyeleri düzenlenecek. Ayrıca yazar Jean Rouaud, Yahia Belaskri, Ingrid Thobois, Claude-Alice Peyrottes ve Rémi de Vos davetlimiz olacak. 24 Mart Cuma günü 18.30’da 10. ve 11. sınıfların atölyelerinin restitüsyonunun ardından medyateğin açılışı gerçekletirilecek.

Ingrid Thobois
Ingrid Thobois yetişkinler, gençler ve çocuklar için yazmaktadır. Ayrıca Fransa’da ve yurt dışında düzenli olarak yazma atölyeleri gerçekleştirmektedir. Farklı coğrafyaların tadı, mekan ve insanları ortaya koyuşundaki duygular, yazılarında ve yaşamında onu ayırt etmektedir.
27-29 Mart 2017 tarihleri arasında biyografi, gezi ve fotoğraf temaları etrafında 9. sınıf öğrencileriyle çalışarak onların edebi yazın alanındaki potansiyellerini açığa çıkarmak üzere okulumuza gelecektir.

Yahia Belaskri
“Les Fils du Jour” ve “Si tu cherches la pluie elle vient d’en haut” kitaplarının yazarı Yahia Belaskri, 20-24 Mart tarihleri arasında tüm 10. sınıflarla yazma atölyeleri gerçekleştirmek üzere okulumuzda bulunacak. Sayın Belaskri, öğrencilerimizin beklenmeyen bir karşılaşmayı ve karakterimizin ön yargılardan yavaş yavaş sıyrılmasını edebi bir yaklaşım çerçevesinde ele alıp üzerine düşünmelerini sağlayacak.

Jean Rouaud
1990 yılında “Prix Goncurt” ödülünü alan “Les Champs d’Honneur” adlı kitabın yazarı Jean Rouaud, 20-24 mart haftasında 11. sınıf öğrencilerimizle “yabancı-tanıdık” teması etrafında yazma atölyeleri düzenleyecek. Aile hatıralarının gün yüzüne çıkacağı bu atölyeler, öğrencilerimize yazarın üslubundan esinlenmeleri için bir fırsat sunacaktır.

Claude-Alice Peyrottes
Tiyatro sanatçısı, oyun yazarı ve yazar Claude-Alice Peyrottes, 20-24 Mart haftasında çok sayıdaki yeteneğini 12. sınıf öğrencileri ile son oyunun sahneye konması sürecini konu alan ve 2. Dünya Savaşı’ndan sağ kurtulan Charlotte Delbo’nun tanıklıklarından oluşan bir seriyle paylaşacak.

Rémi de Vos
17 Mart Cuma günü “Batı” adlı oyunu Türkçe olarak ilk kez Sahne Pulchérie’de oynanacak olan oyun yazarı Rémi de Vos, 12A ve 12B sınıfı öğrencileriyle 20 Mart pazartesi günü seçmeli Fransızca derslerinde eserini tanıtarak tiyatro yazarı olma deneyimlerinden bahsedecek.