Dünya Felsefe Günü’nü, öğrencilerimizin başarısıyla kutluyoruz!

Macaristan’daki The Varga Katalin Gimnázium Okulu öğrencilerinin çıkardığı, Folyosó Dergisi, Macarca ve İngilizce yayınlanan bir dergi. Bu dergi aynı zamanda, öğrencilerin entelektüel ve yaratıcı riskler alabilecekleri, zamanla gelişecek fikirlerini test edecekleri, okuma ve yazmaya dalmanın keyfini çıkarabilecekleri bir dergi. Bu yüzdendir ki, bu dergide yayınlanan her yazı, sıradışı ve özgün niteliklidir.

Folyosó Dergisi Sonbahar 2021 İkinci Uluslararası Yarışması’nın konusu: “Hayat çelişkilerle doludur; ancak bunu bir hikaye, şiir, diyalog, deneme veya başka bir yazılı form aracılığıyla ne kadar iyi ifade edebilirsiniz?” olarak belirlendi. Jüri üyeleri başvuruların kalitesi ve yoğunluğundan etkilendiklerini belirttiler ve katılan herkesi teşekkür ederek kutladılar. Derece alan ve finale kalan tüm öğrencilerin yazıları Folyosó’nun Sonbahar 2021 sayısında yayınlanacak.

Yarışmada birinciliği öğrencilerimizden Roza (Raindrops in the Darkness) ve Sarin (The Illusion Game of the Mind); üçüncülüğü, Başak (A Strangely Usual Day of Mr. Steve) ve Ceylin (THe Song of Being), şeref mansiyonu ödülünü ise Ecem Göksenin (The Reflection) kazandı.

Ayrıca finale kalan öğrencilerimiz Nerses (Kumkapı), Selin (Restless and Farewell), Deniz (The Pool of Never Ending Questions) ve şiir dalında, Zeynep (and-but-so=Simply Written “Eternal Solitude’(accepted)) katıldıkları eserleriyle, derginin Sonbahar 2021 sayısında yayınlanmaya hak kazandılar.

Dünya Felsefe Günü’nde felsefe sevgisini okulumuzda yaşatan tüm öğrencilerimizi içtenlikle kutluyoruz.

Habere bu linkten ulaşabilirsiniz. Derece alan ve finale kalan tüm yazılar, Kasım ayı sonunda Sonbahar 2021 sayısında yayınlanacaktır.

Folyosó Dergisi