Dünya Felsefe Günü Kutlaması

Felsefenin yaşamımızdaki işlevini göstermek ve felsefi düşünme yetisinin önemini vurgulamak için okulumuzda, "Dünya Felsefe Günü Kutlaması"nı gerçekleştirdik.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından yaşama geçirilmiş, 2002 yılından beri de her yıl kasım ayının üçüncü perşembe günü kutlanan “Dünya Felsefe Günü”nün amacı, kültürlerarası diyalogda eleştirel ve reflektif düşünmeye dayalı felsefenin rolünü vurgulamaktır.

2012 Dünya Felsefe Günü’nün ana teması “Gelecek Kuşaklar”dır. Bu bağlamda çocuklar ve gençlerin mümkün olduğu kadar erken bir zamanda felsefeyle tanışması yaşamsal bir önem taşımaktadır. Felsefe eğitimi alan gençler, geleceğin sorgulayıcı ve eleştirel bireyleri olarak dünya barışına katkıda bulunacaklardır.

Dünya Felsefe Günü, okulumuzda 15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 12.00-12.40 saatleri arasında konferans salonunda, Işık Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri öğretim görevlisi Prof.Dr. Örsan K. Öymen’in “Felsefe ve Yaşam” başlıklı sunumuyla kutlandı. Okul Müdürümüz Sayın Alexandre ABELLAN’ın ve Türk Müdür Başyardımcımız Sayın Mina AKCEN’in açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Örsan K. ÖYMEN, felsefenin yaşamdaki önemini ve diğer alanlarla farklarını anlatan bir konuşma yaptı. Öğrencilerimizin özgün sorularıyla devam eden kutlama okul müdürümüzün etkileyici kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Okulumuz lise 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Saint Michel Fransız Lisesi, Saint Benoit Fransız Lisesi, Ulus Özel Musevi Lisesi ve Zoğrafyon Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de bizlerle birlikte eleştirel düşünmenin aydınlığında felsefe dolu bir saat geçirdiler.

daha fazla+