Ders Seçimi ve Kariyer Yönetimine İlk Adımlar

3 Nisan Çarşamba günü Uğur Dershanesi uzmanları 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize ders seçimi sistemi, meslek seçimi ve kariyer yönetimi konularında önemli bilgiler vermek amacıyla okulumuza geldiler.

Kariyer tercihi, kişinin tüm yaşamını etkileyen, hayat tarzını, yaşam koşullarını, çevresini, ilişkilerini, kısaca tüm dünya görüşünü belirleyen çok önemli bir karardır. Bu kararı verirken kişi acele etmeden iyi düşünmeli, öncelikle kendisini, güçlü ve zayıf yönlerini iyi tanımalı, istediği meslekle kişilik özellikleri, yetenekleri ve ilgilerinin uyum içinde olup olmadığına bakmalıdır.

Bu nedenle Uğur Dershanesi uzmanları, rehberlik servisimiz aracılığıyla 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize (KET) “Kariyer Eğilim Test”ini uygulayıp istatistiksel sonuçlarını öğrencilerimizle paylaşmak, ders seçimi ve kariyer yönetimi konularında önemli bilgiler vermek amacıyla okulumuza geldiler.

Uzmanlar, KET’in önemi, içeriği, test sonucuna göre ortaya çıkan 6 temel kariyer eğiliminin karakteristik özellikleri, gerektirdiği beceriler, hobiler, yapabilecekleri meslekler ve öğrencinin temel kariyer eğilimine göre seçebileceği alanlar, ayrıca kariyer planlama sürecinde bireyi etkileyen faktörler (kendini tanıma, meslekleri araştırma, karar verme süreçleri), lisede seçilecek derslerle üniversitede okunabilecek bölümler hakkında önemli bilgiler verdiler.

Konferansın sonuna doğru konuşmacılar öğrencilerimizin sorularını yanıtladılar.

Konferansın 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize yararlı olmasını diler konuşmacılarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz.