Cacharel Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin Cacharel işbirliğiyle düzenlediği Desen Tasarım Yarışması’nın ödül töreni 19 Nisan Perşembe akşamı basın, sanat ve moda dünyasından önemli isimlerin yanı sıra üç yüzü aşkın davetliyi bir araya getirdi.

Yarışmaya katılan 9. sınıf öğrencileri, görsel sanatlar öğretmenleri ve Cacharel tasarımcılarının verdiği fikirlerden yola çıkarak özgür, genç ve avangard çizimleriyle yaratıcılıklarını sergilediler. 29 Mart’ta bir araya gelen jüri üyeleri 92 tasarım arasından 12 deseni ödüle layık gördü. Fransa’nın Nîmes kentinden esinlenen en iyi tasarımlar “Köklere dönüş, Nîmes” konseptiyle Cacharel’in 2018 sonbahar/kış koleksiyonunda yer almaya hak kazandı.

Düzenlenen bu özel gecede Mehmet Y. Yılmaz’ın başkanlığındaki jüri üyeleri yarışmayı kazanan on öğrenciye ödüllerini takdim ettiler. Dereceye giren öğrencilere Cacharel tarafından özel olarak üretilmiş armağanlar sunuldu. Bu öğrenciler, Cacharel bünyesinde staj yapma ve böylece tasarımın inceliklerini profesyonellerden öğrenme şansını da yakaladılar.

Ayrıca, öğrenciler ilk defa modellik heyecanını tadarak Cacharel’in 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonundan Marakeş esintileri taşıyan desenli gömleklerini, ünlü koreograf Öner Evez’in koreografisi eşliğinde mini bir defilede sundular.

Osmantan Erkır’ın sunumuyla renk kattığı gecede viyolonselist Dilbağ Tokay ve piyanist Eren Aydoğan davetlilere eşsiz bir klasik müzik ziyafeti verdi.

Ödül gecesinin ardından düzenlenen kokteylde Cacharel tarafından bağışlanan ürünler Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yararına satışa çıkarıldı. Bununla birlikte, vakfın kendi ürünleri aynı satış ve bağış noktasında davetlilere sunuldu.

Yarışmanın kazananları:

Birincilik Ödülü (ex aequo): Ece Esra Güngör & Mina Dündar
İkincilik Ödülü: Selen Serhatlı
Üçüncülük Ödülü: Selin Yıldız
Dördüncülük Ödülü: İris Üstünoğlu
Beşincilik Ödülü: Mira Akıncı
Altıncılık Ödülü: Nazlı Küçükakyüz
Yedincilik Ödülü: Deniz Bayar
Sekizincilik Ödülü: Baturalp Sezer
Dokuzunculuk Ödülü: Buse Çelik
Jüri Özel Ödülleri: Defne Özçakar & Yeraz Gedik

Jüri üyeleri:

Mehmet Y. Yılmaz – Jüri Başkanı
Akasya Asıltürkmen (Oyuncu)
Ayşe Boyner (Beymen)
Ayşe Kucuroğlu (İş İnsanı)
Burcu Esmersoy (Sunucu)
Elif Mısırlı (Moda tasarımcısı)
Ferhan İstanbullu (Hürriyet)
Gülen Yelmen (Harper’s Bazaar)
Hakan Turpçu (Sabah)
Huban Ayşem (Posta)
Muammer Kapucuoğlu (Klass Magazin)
Mukaddes Kaya (Be Style Magazine)
Özge Zeki (Cosmopolitan)
Özgür Masur (Moda Tasarımcısı)
Pelin Kaya (Sabah, Marie-Claire)
Sarp Evliyagil (Müze Evliyagil kurucusu)
Sermet Severöz (Habertürk)
Ulaş Kaya (İş İnsanı)
Yazgülü Aldoğan (Posta)
Yeşim Nur Mantaş (Hello)

Bu gecenin hayata geçirilmesindeki desteğinden ötürü Cacharel Marka ve İletişim Müdürü Tuğba Uzüğüten’e, değerli jüri üyelerine ve güzel müzik performansları için Dilbağ Tokay ve Eren Aydoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.

Cacharel Desen Tasarım Yarışması’nın proje tanıtımı: