Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Cacharel Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Çocuklardan çocuklara eğitim adına uzanan yardım eli… Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin Cacharel işbirliğiyle 23 Şubat Perşembe akşamı düzenlediği Desen Tasarım Yarışması’nın ödül töreninde basın, sanat ve moda dünyasından önemli isimlerin yanı sıra 300’ü aşkın davetli bir araya geldi.

Okulumuz 9. sınıf öğrencileri görsel sanatlar dersi kapsamında 7 yıldan bu yana düzenlediğimiz bir tasarım yarışmasına katıldılar. Bu sene Cacharel’in 2017 ilkbahar-yaz koleksiyonu için belirlediği “Meksika Esintileri” adlı temadan yola çıkarak birbirinden yaratıcı desenler çizdiler. 10 Ocak’ta bir araya gelen jüri üyeleri 9. sınıfların 87 tasarım arasından en iyi 10 tanesini seçti. Dereceye girenler ödül törenin yapıldğı gecede duyuruldu.

Osmantan Erkır’ın sunumuyla renk kattığı gecede sahne alan Barış İçin Müzik Orkestrası verdiği Handel ve Tchaikovsky resitali ile davetlilere eşsiz bir klasik müzik ziyafeti yaşattı.

Gecede ayrıca 20 öğrencimiz ilk defa modellik heyecanını tadarak Cacharel’in 2017 ilkbahar-yaz koleksiyonundan Meksika esintileri taşıyan parçaları ünlü tasarımcı Öner Evez’in koreografisi eşliğinde mini bir defile ile sundular.

Ertuğrul Özkök’ün başkanlığında Burcu Aldinç, Gözde Yörükoğlu, Hamiyet Akpınar, Hatice Gökçe, İdil Tarzi, Nilperi Şahinkaya, Öner Evez, Özge Sarıkadılar, Özge Zeki, Sermet Severöz, Sıla Güven, Tamer Yılmaz, Ulaş Kaya ve Yeşim Nur Mantaş gibi değerli isimlerden oluşan jüri üyeleri yarışmayı kazanan on öğrenciye ödüllerini takdim ettiler. Cacharel hem derece giren öğrencilere hem de tüm 9. sınıflara hediyeler sundu. Dereceye giren öğrenciler Cacharel bünyesinde staj yapma ve tasarımın inceliklerini profesyonel isimlerden öğrenebilme şansını da yakaladılar.

Cacharel Desen Tasarım Yarışması kazananları:

1. Can Okyay
  2. Ayşe Toker
  3. Bulut Büyükertan
  4. İdil Safi
  5. Naz Köklü
  6. Eren Türe
  7. Selin Baykal
  8. Selin Halcıoğlu
  9. Serra Selçuk
  10. Begüm Kaftancıoğlu

Ödül gecesinin ardından düzenlenen kokteylde kazanan öğrencilerin tasarladığı ve Cacharel tarafından İtalya’da üretilen, her bir tasarımdan 50 adet olmak üzere toplamda 500 adet kravat, cep mendili ve fular Barış İçin Müzik Vakfı yararına satışa çıkarıldı. Ayrıca gecede, Cacharel’in Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin logosundan esinlenerek tasarladığı “özel koleksiyon” da tanıtıldı.

Törenin ardından davetliler Sainte Pulchérie Lisesi’nin sanat galerisinde 16 Şubat ile 22 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olan “Kaygan” adlı sergiyi de keşfetme imkanı buldular. Bedri Baykam, Bubi, İsmet Doğan ve Gürbüz Doğan Ekşioğlu gibi Türk sanatının önemli isimleri bir araya getiren bu sergiden elde edilecek gelirin %25’i yine Barış İçin Müzik Vakfı’na aktarılacaktır.
Sergi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız.

Bu gecenin hayata geçirilmesindeki desteklerinden ötürü Cacharel Marka ve İletişim Müdürü Tuğba Uzüğüten’e, değerli jüri üyelerine ve güzel müzik performanslarından ötürü Barış İçin Müzik Orkestrası’na teşekkürlerimizi sunarız.

Cacharel Desen Tasarım Yarışması’nın proje tanıtımı: