Tabiat, kültür ve dil çeşitliliğinin yanı sıra göz alıcı mimari tarzlarda kasaba ve şehirlere sahip olan İspanya tüm zevklere hitap edebilen bir ülke... Eğitsel kulüp öğrencilerimiz 5 Haziran Pazartesi akşamı hazırladıkları gösterilerle bizleri büyüleyici bir İspanya yolculuğuna çıkardılar...

Müzik, koro, tasarım ve dans kulüplerimiz İspanya ve İspanyolca tutkunlarına muhteşem bir gösteri sunmak için tüm yıl boyunca çalıştılar. Tasarım kulübünün Federico García Lorca’nın “Bodas de Sangre” (Kanlı Düğün) adlı eserinden esinlenerek sahneledikleri tiyatral defile ile başlayan gece Yeni Nesil 2000 İlköğretim Okulu’nun koro ve dans gösterileriyle devam etti. Akabinde okulumuz dans kulübü ve müzik kulübü “Collectif SP” sahnede yerlerini alarak salondaki tüm izleyicileri İspanya ritimleriyle buluşturdular. Elbette İspanya flamenkosuz düşünülemez. Manuel Reina yönetimindeki profesyonel dansçılar sahneledikleri etkileyici flamenko gösterileriyle tüm davetlileri büyülediler.

İspanya Başkonsolosu Sayın Carlos Diaz Valcárcel’in katılımlarıyla düzenlenen eğlenceli yıl sonu etkinliğimizde 400’den fazla davetli bir araya geldi. İspanya’ya adanan bu özel gece kültürel bir buluşmaya da ev sahipliği yaptı.

Sainte Pulchérie Lisesi bu gecenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Cervantes Enstitüsü Müdürü Sayın Pablo Martín Asuero’ya, Sainte Pulchérie Lisesi Okul Aile Birliği’ne, Sayın Natalie Sökmen’e, Sayın Pedro, Maria ve Cristina Rodriguez Blasco’ya ve sanatçı Sayın Manuel Reina’ya yürekten teşekkürlerini sunar.