Brest’te İlk Günler

Beklenen gün sonunda geldi! 9. sınıflardan 24 öğrenci Fransız aileleri tarafından karşılandı!

Cuma sabahı havaalanında bütün grup ile buluşmamız gerçekleşti. Avrupa’nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzun bir yolculuk olacağını biliniyordu. Yolculuk boyunca bütün öğrencilerimiz yeni Fransız arkadaşlarıyla bir araya gelecek olmanın verdiği heyecanı ve endişeyi hissetmeye başlamışlardı. Ancak Bretagne bölgesinde yaşayacakları yeni deneyimlere başlamadan hemen önce ilk buluşma anında ve Fransız arkadaşları ile gerçekleşen ilk iletişim anında bütün bu heyecan ve endişe kaybolmuştu.

Birçok hafta sonu etkinliğine dahil oldular : Spor, kültürel geziler, doğada yürüyüş, Bretagne bölgesine ait yeni tatların keşfi ve hatta çok dalgalı bir denizde gemiye binme keyfi!

İki gün sonra, pazartesi sabah 08:30’da Sainte Anne Lisesi’nde sınıfta buluşuldu. Öncelikle İstanbul ve Brest şehirlerinin coğrafi, kültürel özelliklerini tanındı. Ardından öğrencilerimizin yanlarında getirdikleri Türk lezzetleriyle Fransız arkadaşlarımızın eşliğinde harika bir kahvaltı yaptılar!

Bu güzel kahvaltının ardından Türk ve Fransız öğrenciler, yiyecekler, oyunlar, meslekler hakkında fikir alışverişinde bulundular ve gruplara ayrılarak langırt turnuvaları düzenlediler. Şehir gezisine başlamadan hemen önce ise kantinde lezzetli öğle yemeklerini yediler.

Öğleden sonra, grubumuz 20 dakika kadar kısa bir yürüyüş sonrasında Brest şehrinin en eski şatosunun önüne geldi. Bu şato Romenler zamanına ait olup, zaman içerisinde birçok kez tekrar inşa edilmek durumunda kalınmıştır. Bu gezi boyunca şatonun ve şehrin tarihsel tüm ayrıntıları, gemilerin inşa edildiği binalar ve kurulan hapishanedeki suçluların yaşama ve çalışma koşullarını öğrenildi.

Önümüzdeki günlerin planları arasında Fransız bir lisede derslere katılım sağlama, Brest şehrinde oyunlar oynama, Océanopolis’i, Quimper ve Concarneau’ yu ziyaret etme yer alıyor!

Yeni maceralarımızla yakında görüşmek üzere!