Brest öğrencileri İstanbul’da

7 Mayıs günü Brestli 20 öğrenci Sainte Pulchérie’deki arkadaşlarının okul ve ailesel yaşamlarını keşfetmek, ve İstanbul’daki en büyük eserleri ve kültürel değerleri görmek için buraya geldi.

Brestli öğrenciler için paylaşım ve yoğun keşiflerle dolu bir hafta

Türk kültürünü keşfedecekleri bu yoğun hafta 7 Mayıs Cumartesi günü, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda coşkulu bir karşılama ile başladı.

Ailelerle geçirilen pazar gününden sonra öğrenciler pazartesi sabahı tiyatro salonunda haftanın programını dinlediler. Sainte-Anne Lisesi müdürü Mme Isabelle Beauvillard ve okul müdürümüz M. Pierre Gentric iki okul arasında gerçekleştirilen bu projenin ilk yılını resmileştirdiler.

Brestli misafirler öğrencilerimizle beraber derslere katıldılar, beraber yemek yediler ve Beyoğlu’nu gezmek için çıktılar : Taksim meydanından Galata’ya kadar yürüdüler. Salı günü hep beraber Büyükada’ya gittiler. Haftanın geri kalanı pek çok keşfe adanmıştı : medyatek etkinlikleri, Boğaz’da gezinti, Topkapı ve Dolmabahçe Sarayları, Yerebatan Sarnıcı, Aya Sofya, Sultanahmet Camii… Ülkenin kültürünü daha iyi anlamaları için her gün onlara küçük birer kitapçık verildi.

Brestli öğrenciler cuma günü tüm hafta gezdikleri yerler hakkında 70 soruluk bir küçük yarışmaya katıldılar ve Agathe adlı öğrenci birinci oldu, onu bir kez daha tebrik ediyoruz.

Hafta heyecan ve keşiflerle doluydu. İki okul arasındaki bu ilk değişim öğrenciler için inanılmaz bir maceraya dönüştü, tıpkı projedeki öğretmenler için olduğu gibi… Bu deneyimi 2011-2012 döneminde gelecek senenin lise1. sınıf öğrencileriyle yaşamaktan büyük mutluluk duyacağız.

daha fazla+