Mimar Sinan ile sıra dışı lise heykel atölyesi!

29 Kasım Çarşamba günü 11. sınıf gönüllü öğrencilerimiz lisede düzenlenen heykel atölyesinde defter ve kalemlerini ütü ve balmumu tabancası, spatula ve diğer aletlerle değiştirdiler.

Sainte Pulchérie Lisesi’nin kafeteryası olağanüstü bir güne tanık oldu: 15 öğrenci okula özgü bir sanat atölyesine, balmumu heykeline katıldı. Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nde öğretim üyesi olan Derya Hanım’ın rehberliğinde, tutkulu on öğrencisi eşliğinde, genç sanatçılarımız kendilerini yaratımın büyüleyici dünyasına kaptırmak için eşsiz bir fırsat yakaladılar. Coşkularıyla donanmış olarak, motive edici bir başlangıç sağlayan bir teknik olan sıcak balmumu heykel sanatıyla tanıştılar. Mimar Sinan Üniversitesi öğrencilerinin maharetli elleri, lise öğrencilerimize balmumunun inceliklerini öğreterek yaratıcılığı ve keşfetmeyi teşvik etti. 5 saat boyunca öğrenciler hayal gücü gösterdiler ve aynı zamanda çalışmalarını sonuçlandırmak için büyük bir konsantrasyon gösterdiler. Her heykel, kişisel yansımanın ve malzemenin benzersiz bir yorumunun sonucuydu ve grup içindeki bakış açılarının çeşitliliğini ortaya çıkardı.

Gün, canlı bir değişim ve paylaşım atmosferinde sona erdi. Bu sürükleyici deneyimden memnun kalan öğrenciler, maceraya devam etme isteklerini dile getirdiler ve ikinci bir atölye çalışması sırasında bu ilk çalışmayı derinleştirmek için yakında tekrar buluşmaya karar verildi.

Lisemiz ve Mimar Sinan Üniversitesi arasında, Derya Özsen hanım ve resim öğretmenimiz Umut bey sayesinde mümkün olan bu zenginleştirici iş birliği, öğrencilerimize sanat dünyasına yeni kapılar açtı. Hem kendilerine hem de öğrencilerimize eşlik etmek için gelen öğrencilere çok teşekkür ediyoruz. Teşekkürlerimizde Sayın Ergin Özkan’ı da unutmuyoruz.

Mimar Sinan’ın öğrencileriyle iş birliği içinde en iyi eserlerin sergilenmesiyle sonuçlanacak bu projenin gelişimini görmek için sabırsızlanıyoruz!