9.Sınıflardan Enerji Üzerine İkinci Tartışma

Sainte Pulchérie Lisesi, 7 Haziran cuma günü enerji üzerine tartışmak üzere Saint Michel Lisesi’nin 9. sınıf öğrencilerini ağırladı.

9. Sınıflar şubat ayından bu yana, biyoloji, Fransızca ve fizik derslerinde küresel ısınmaya bağlı sorunlar ve yenilenebilir enerji üzerine çalışıyorlar. 7 Mayıs salı günü için bir sanayi ülkesinde nükleer santral kurmanın gerekliliklerini tartışmak üzere sunumlar hazırlamışlar ve sınıflarından temsilciler seçmişlerdi.

Konu üzerine 7 Haziran cuma günü Saint Michel Lisesi 9.sınıflarından 4 öğrenciyle tartışmak üzere, lisemizin dört sınıfı arasından 4 öğrenci seçildi. Bunun yanı sıra, her öğrencinin nükleer santral yapımını hangi yönden savunacağına dair de kura çekildi. Öğrencilerin hepsi hazırlıklar yapmış ve bunları yanlarında getirmişlerdi. Tartışma esnasında dinleyiciler konuyu derinleştirmek için bir çok defa araya girdiler.

Katılımlarından ötürü Doruk GÖKOĞLU, Can Paul BAŞOĞLU, Onur ALPTEKİN, Zeynep Naz ERDİNÇ, Zeynep Tuna Bayraktar, Bahattin Can Şehirli, Gizem Büyükdöker, Dikris Elagöz’e teşekkür ederiz.

daha fazla+