9. Sınıflar Hélène Combis ile Radyo Stüdyosunda

Ders yılı başından beri 9. sınıf öğrencileri, Fransızca dersleri çerçevesinde, radyo çalışmaları yaptılar; sözlü ve yazılı becerilerini harmanlayarak radyoya özgü dili keşfettiler. Fransa Radyosu'nda çalışan Hélène Combis rehberliğinde, Fransa'nın çeşitli coğrafi bölgeleri hakkında, radyo programları hazırladılar.

Öğrencilerimiz, görevlerini yerine getirmek için gazeteci rolünü üstlendiler. Çalışmanın amacı, Fransa’nın bölgesel özgünlüklerini tanıtmak üzere, radyo programları hazırlamaktı. Son dakika haberleri, portreler, sanat eserlerinin eleştirileri, gastronomi tanıtımları, kültürel geziler gibi çeşitli kısa formatlarda programlar yapmayı denediler. Öğrencilerin çalışmaları, 29 Mart Pazartesi’den itibaren, Radyo Pulchérie’de yayınlanacak.

Madame Hélène Combis’e ve bu düzeyin Fransızca öğretmenlerine verdikleri emekler için teşekkür ederiz.

Radio Pulchérie