TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASINDA ÖĞRENCİMİZ 4. OLDU

Tübitak 52. “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na bu sene farklı okuldan toplam 43530 öğrencinin hazırladığı 27013 proje başvurusu alındı. Bu projeler arasında Fizik ana dalında yarışan öğrencimiz Ali teşvik ödülü kazandı ve yarışmayı dördüncülükle bitirmiş oldu!

Yapılan ön değerlendirme sonucunda 12 alanda toplam 1.440 proje, yarışmanın bölge aşamasına katılmaya hak kazanmıştır.

Projenin katılımıyla 3-4 Mayıs tarihinde bölge finalleri düzenlenmişti. Öğrencilerimiz 11E sınıfından Ali Çalıca hazırladığı “SES İZOLASYON MALZEMELERİNİN ÖLÇÜMÜ VE ALTERNATİF ÖLÇÜM DÜZENEĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ” adlı projeleri birinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı.

Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 216 proje, 5-9 Haziran tarihleri arasında final aşaması proje değerlendirmelerine katıldı. Bu projeler arasında Fizik ana dalında yarışan öğrencimiz Ali Çalıca teşvik ödülü kazandı ve yarışmayı dördüncülükle bitirmiş oldu.

Ödül kazanan öğrencimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Tebrikler diliyoruz!

Bu süreçte, çalışmaların tamamlanmasında destekleri ile her zaman öğrencilerimizin yanında olan proje danışmanları öğretmenlerine ayrıca çok teşekkür ederiz, özellikle Thami Bey’e.