Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön

Stüdyo Pulchérie ile yıldızlarla dolu bir sinema şöleni

2022 Frankofoni Programı!

2022 Frankofoni Festivalinde Sainte Pulchérie ana tema olarak sinemayı seçti. Tüm ekipler, bu büyük etkinliğin sadece Fransızca derslerinde değil, aynı zamanda Türkçe işlenen derslerde de yankılanması için hayal güçlerini iki katına çıkardı. Festivalimizin vaad ettiği harika anları programa göz atarak keşfedin. Yaşasın Fransız dili ve Frankofon kültürü!

2022 Frankofoni Festivalinde Sainte Pulchérie ana tema olarak sinemayı seçti. Tüm ekipler, bu büyük etkinliğin sadece Fransızca derslerinde değil, aynı zamanda Türkçe işlenen derslerde de yankılanması için hayal güçlerini iki katına çıkardı. Festivalimizin vaad ettiği harika anları programa göz atarak keşfedin. Yaşasın Fransız dili ve Frankofon kültürü!

Sylvain Prudhomme ile Yazar Rezidansı
28 Mart – 8 Nisan

10. sınıflar
Dersliklerde

Geleneksel Yazar Rezidansı programımızda bu sene Fransız yazar Sylvain Prudhomme’u ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok sayıda edebiyat ödülünün sahibi olan yazar 10. sınıf öğrencilerimiz ile duygusal ve yazınsal tetikleyici olarak nesnelerden yola çıkarak yazı atölyeleri yürütecek. Tüm öğretmenler, 8 Nisan tarihinde 7. ve 8. ders saatlerinde gösteri salonunda öğrenci çalışmalarınının sunumunu keşfetmeye davetlidir. 

 

Aylin Manço ile Yaratıcı Yazı Atölyeleri
28 Şubat – 24 Mart
9. sınıflar
Dersliklerde

Türk asıllı Belçikalı yazar Aylin Manço, kültürlerarasılık ve gülünç durumlardan ya da eğlenceli anekdotlardan payına düşeni daha erken çocukluktan itibaren bizzat yaşadı. Öğrencilerimizden anılarından faydalanmalarını ve kişisel kültürel yanlış anlama durumlarını anlatmalarını istedi. Tüm öğretmenler, 8 Nisan tarihinde 5. ders saatinde gösteri salonunda öğrenci çalışmalarınının sunumunu keşfetmeye davetlidir. Tüm projeyi takip eden bir podcast de Radio Pulchérie’de yayınlanacak.

 

“Aydınlanma Çağı”
14-28 Şubat
11. sınıflar
Dersliklerde

18. yüzyıl, bilimsel devrimle başlayan bir dönemde önemli bir halkadır. Akıl, doğa, yönetme gücü ve düşünce özgürlüğünü tartıştığımız bu dönem Fransız Devrimi’nin şafağıdır. Öğrencilerimiz Aydınlanmayı sınıfta tartıştılar ve Fransa’da Aydınlanma Çağı hakkında 5 dakikalık sözlü sunumlar hazırladılar. Ayrıca seçtikleri bir düşünür hakkında bir makale yazdılar.

 

Ciné-Philo “Kırmızı Kaplumbağa”
3 Mart

12F

Öğrenciler, Michael Dudok de Wit’in yazıp yönettiği ve 2016 Cannes Film Festivali’nde “Belirli Bir Bakış” ödülüne layık görülen Fransız-Belçika-Japon ortak yapımı animasyon filmi “Kırmızı Kaplumbağa” hakkında tartışmaya karar verdiler. Issız bir adaya sığınan bir adam bir kadına dönüşen gizemli bir kırmızı kaplumbağayla tanışır…

 

Büyük Frankofoni Oyunu
30 Mart
Hazırlık sınıfları
Lisenin çeşitli mekanlarında

Bu yarışma Frankofoninin on kelimesini bulmak ve kazanmak için farklı zorluklara göğüs germek ve Fransızca konuşulan beş aşamadan geçmek zorunda kalacak öğrenciler arasında zamana karşı gerçek bir yarış. Bu gizemli sözcükler arasında sinemada en nefret ettiğimiz kelimeyi hangi takım keşfedecek.

 

Matematik Haftası
9 Mart’tan itibaren
Tüm düzeylerde

Elbette matematik yaparken eğlenmek de mümkün! Matematik öğretmenlerimiz, insanların matematiği farklı bir şekilde keşfetmelerine yardımcı olacak etkinliklerle dolu bir hafta organize etti. Programda: Lisemizin Od’A-Ouvroir d’Art sanat galerisinde matematik üzerine büyük sergi, EUREKA çevrimiçi yarışması, Bir matematikçi için sorular yarışması, matematik oyunu (9. sınıf öğrencileri tarafından hazırlık öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma), 10 dakikalık hesaplamalar… 14 Mart’ta öğrenciler sinemada vizyona giren matematik temalı filmlerden yola çıkarak hazırladıkları videoları sergileyecekler.

 

Frankofoni Quizi 
24 Mart, 5. ve 6. ders
9. Sınıflar
Dersliklerde

9. sınıf öğrencileri yıllık projelerinin bir parçası olarak Louisiana, Senegal, Belçika, Bulgaristan ve Vietnam hakkında büyük bir quiz hazırladılar. Bu yarışmaya iyi hazırlanmak için, öğrenciler okulun koridorlarında büyük bir sergi bulacaklar, ayrıca seçilen ülkeler hakkında sınıf arkadaşları tarafından hazırlanan Radio Pulchérie’deki radyo yayınları… Oynama sırası sizde!

 

Her Hafta Bir Kitap: “Sinemaya Uyarlanan Romanlar”
Mart ayı boyunca
Gönüllü öğrenciler ve öğretmenler
Youtube sayfamızda, facebookta…

Medyatek ekibi ve iletişim servisi, bir dizi edebiyat videosunu keşfetmeniz için sosyal medyasında her hafta size randevu veriyor. Öğrenciler ve öğretmenler, özellikle beğendikleri ve beyaz perdeye uyarlanmış bir kitabı Fransızca olarak tanıtacaklar.

 

Sinema Quizi
25 Mart, öğle tenefüssü
Medyatekte

Sinema genel kültürüne güvenenler için küçük bir yarışma. Türkçe ve Fransızca olarak düzenlenecek teste medyatek ekibine kayıt yaptıran tüm eğitim topluluğu üyeleri katılabilir.

 

“Thérèse Raquin” filmi hakkında
28 Mart haftası
10. sınıflar
Dersliklerde

Thérèse, üvey annesi Madame Raquin ile genç kocasının ebediyen hasta olan kuzeni Camille arasındaki yaşamında sıkılmaktadır. Ama tesadüfen İtalyan şoför Laurent ile tanışır… Öğrenciler Zola’nın ünlü romanı ve film uyarlaması üzerinde çalışırlar. Kendileri konuyla ilgili iki dakikalık bir film yaptılar ve Türk edebiyatı dersinin bir parçası olarak bir afiş tasarladılar.

 

Madame Bovary
9 Mart ve 28 Mart haftası
11. sınıflar
Dersliklerde

Türk edebiyatı öğretmenleri rehberliğinde öğrenciler, aşk aşığı, kocasını aldatan ve yuvasını mahveden, yanılsamalar kadınını keşfederler. Romanı keşfetmeye başlayan öğrenciler 30 Mart’ta sunum ve filmin afişi üzerinde yapılan çalışmalarla sinemaya uyarlamasına eğilecekler, aynı zamanda Medyatekte romantizm, ironi ve “Bovarizm” kavramları üzerine paylaşımlar yapılacak…

 

Sinema Konulu Dikte
29 Mart, öğle teneffüsü
Tüm eğitim topluluğunun katılımına açık
Medyatekte

Bernard Pivot’un Fransız televizyonundaki buluşmaları gibi her yıl geleneksel Fransızca büyük dikte gerçekleşiyor… Herkes yeniden öğrenci oluyor, öğle tenefüsü boyunca, zor ama her zaman çok eğlenceli dikte yarışmasına katılıyor.

 

Coğrafya Yarışması
7 Nisan, 7. ve 8. ders 

9. sınıflar
Dersliklerde

Fransız coğrafyasını iyi bildiğinizden emin misiniz? Bu küçük yarışma, Fransa’yı ve coğrafi özelliklerini daha iyi anlamanızı sağlayacaktır.

 

“Emily Paris’te” : Kültürlerarasılık Tartışmaları
19, 25 ve 26 Nisan
10. sınıflar
Dersliklerde

Yirmili yaşlarında taşralı bir Amerikalı olan Emily, çok beklenmedik bir iş teklifi aldıktan sonra Paris’e taşınır. İşi zor durumdaki bir Fransız pazarlama ajansına Amerikan bakış açısını getirmektir. Fransız ve Amerikan klişelerini karikatürize eden bu kült Netflix dizisi, göçmenlik ve kültürel farklılıklar hakkında İngilizce bir tartışmanın başlangıç ​​noktası olacak.

 

Frankofoni festivalimizde çevre konulu iki büyük etkinlik de düzenlenecek : 

Pierre Loti Lisesi işbirliği ile çevre üzerine yuvarlak masa tartışmaları
30 Mart
9, 10, 11 ve 12. sınıflardan 20 öğrenci
Fransız Kültür Merkezi’nde

Öğrenciler, 30 Mart’ta Fransız Kültür Merkezi’nde Türkiye’deki diğer Fransız liseleriyle çevre konularında tartışmak üzere buluşuyor. Pierre Loti Lisesi öğrencilerinin seçtikleri temalar etrafında yuvarlak masalar kurulacak: Türkiye’de su, korunması gereken bir kaynak; sürdürülebilir kalkınma zorluğuyla karşı karşıya kalan kitlesel tüketim; temiz enerji arzusu ile ekonomik kriz içindeki bir dünya arasındaki uzlaşma.

Eko-Atölyeler “Ekolojik kozmetik ve ev ürünleri atölyesi”
25 Mart’ta Fen laboratuvarında öğle teneffüsünde sunum
Farklı düzeylerden öğrencilerin katılımıyla

Kendi kozmetik ürünlerinizi yapmak artık çok moda! Mart ayında her Perşembe, öğrenciler ev ve kozmetik ürünleri yapmak için farklı tarifleri deneyecekler. Bu yeni “Kendin Yap” trendini merak edenler, 25 Mart’ta LaboSPhère’de öğrenciler tarafından yapılacak sunuma davet ediliyor.

 

Frankofoni festivali “Stüdyo Pulchérie”, öğretmenler ve öğrenciler tarafından düzenlenen birçok Fransızca konuşulan etkinlik ve sürprizle Nisan ayının başına kadar sürecek :

ESpresso sinema yapıyor (9. sınıflar, Otonomi dersleri kapsamında) ; “Sanayileşmiş bir ülke olarak Fransa” (11A, Coğrafya dersi) ; Türkçe’ye geçen Fransızca kelimelerin Büyük Tabu oyunu (Hazırlık A, B, Türk Edebiyatı dersi) ; Mösyö İbrahim ve Kuran’ın çiçekleri kitabına dair çalışma (10. sınıf, Din Kültürü dersi)…

X