Kapat
Arama yapmak için en az bir kelime giriniz.
Başa dön

2020-2021 ÖĞRETİM YILI BURS BAŞVURULARI

2020-2021 Öğretim Yılı için Ücretsiz Okuma Hakkından Yararlandırma ve Burs Başvurusu başladı. Başvurular 17/05/2020 tarihine kadar kabul edilecektir.

Sayın Velimiz,

Okulumuza 2020-2021 Öğretim Yılı için Ücretsiz Okuma Hakkından Yararlandırma ve Burs Başvurusu için yapılması gerekenler aşağıda belirtilmiştir.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Özel Öğretim Kurumlarında Ücretsiz Okuyacak Öğrenciler Hakkında Yönetmelik” esaslarına göre, Okulumuzda 2020-2021 Öğretim Yılı burs başvuruları 17/05/2020 tarihine kadar kabul edilecektir. Verilen tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilemeyecektir.

Başvuru Şartları:

(Ek-7) formunu doldurulup, imzalayıp ve talep edilen evrakları burs_sp@sp.k12.tr mail adresine PDF formatında eksiksiz iletmenizi rica ederiz. Bu sene istisnai olarak başvurular online alınacaktır. Başvuru Formları (Ek 7) ve Başvuru için gereken belgeler sayfanın sonunda yer almaktadır.

Başvurular her yıl yeniden değerlendirilmektedir. Yönetmeliğe göre öğrencilerimizin disiplin cezası almamış olması ve sınıf tekrarı yapmamış olması gerekmektedir.

Özel Öğretim Kurumlarında ücretsiz okuyacak öğrenciler hakkında yönetmeliğin 19 maddesinde A/gerçek dışı beyanda bulunduğu tespit edilen öğrencinin, ücretsiz okuduğu dönemlere ait ücretler kanuni faizi ile birlikte ödettirilir; B/ gerçek dışı beyanlarıyla yanlış karar verilmesine sebep olan veli, öğrenci ve bunların beyanlarına kefil olanlar hakkındaki kurum, Valilikler veya Kaymakamlıklarca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunur. Ayrıca beyan sahibinin bağlı bulunduğu, kurum ve kuruluşa da durum yazılı olarak bildirilerek resmi işlemlerin yapılması sağlanır. » denilmektedir.

BURS İÇİN GEREKLİ BELGELER
EK. 7 BAŞVURU FORMU

X