Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, bu sene 2.sini düzenlediği “Dans Buluşması” ile liseli gençlere ev sahipliği yapıyor. Sainte Pulchérie’de gençler bu defa HIP HOP ile dansa doyacaklar!

Hip hop dünyasının tanınan ismi, halen Almanya’da yaşayan Kadir Memiş’in katkılarıyla gerçekleşecek olan festivale 10 okul katılıyor: Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, Özel İstek Acıbadem Lisesi, Özel Florya Final Anadolu Lisesi, Hisar Eğitim Vakfı Okulları, Özel İstanbul Enka Lisesi, Habire Yahşi Anadolu Lisesi, Robert Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Dans Kulübü.

Festival, gençlere tüm sene boyunca hazırladıkları dans gösterilerini sunma imkanı sunarken aynı zamanda da her sene farklı bir dalı seçilen dansı farklı boyutlarıyla tanıtmayı amaçlıyor. Bu amaçla tüm gün boyunca süren programda, bu sene gündüz dans atölyeleri için seçilen dans, Hip hop.

Liseli gençler, 4 kez Dünya Breakdance şampiyonluğunu kazanmış, Almanya’lı Türk Kadir Memiş – bilinen lakabıyla “Amigo”- ile atölyelere katılma fırsatı bulacaklar. Amigo, hip hop dünyasını “popping” ve “locking” ile keşfetmeleri için onlara eşlik edecek. Liseli katılımcılar, hip hop’un tarihini Amigo’nun göstereceği bir filmle tanıyacak, ritmini ve temel figürlerini öğrenecekler. Akşam da Amigo okulun avlusunda kurulan devasa sahnede kendi gösterisini sunacak, ardından sahneyi öğrencilere bırakacak. Güzel bir gece, sadece öğrencileri değil tüm dans severleri de bekliyor!

İki farklı kültürü, “Zeybek” ile “Breakdance”i bir potada erittiği “ZeyBreak” projesiyle önde gelen dans eleştirmenlerinden övgüler alan Kadir Memiş, yurt dışından festivallere katılmak, gösteri yapmak ve dans atölyeleri düzenlemek için davetler almaktadır. Dünyanın ileri gelen dans ekiplerinden sayılan Flying Steps’in kurucularından biri olan Amigo, dansın yanısıra Dance Unity ile Funkin’ Stylez adlı Hip Hop dans yarışmalarının organizasyonunu üstlenmektedir.

« 2. Sainte Pulchérie Dans Buluşması » :

– Gündüz : “Amigo” Kadir Memiş ile atölyeler, kısa film gösterimi – Öğrenciler için.
– Akşam: 20.30 – Lise avlusunda öğrenciler tarafından yapılacak gösteriler ve Kadir Memiş’in solo gösterisi / Tüm dans severlere açıktır. Giriş ücretsizdir.