2013-2014 Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ta Ata’mızı saygıyla andık.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından öğretmenler adına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Huriye İm, 13 Mayıs 2014’te Soma maden ocağında yaşamını yitiren emekçileri andıktan sonra, törene katılanlara şu sözlerle seslendi:

’’ (…) 19 Mayıs 1919, bir toplumu esaret altında kalmaktan kurtaran, Türk Milletinin ulus olmaya yönelik olarak yazgısını değiştiren, yarınlarını aydınlatan, çağdaş uygar bir yaşama yönlendiren ve tam bağımsızlığını sağlayan büyük Türk ulusunun doğum günüdür. (…)”

10A sınıfı öğrencisi Zeynep Naz Erdinç, gençlik adına yaptığı konuşmada;

“Mustafa Kemal’in karşısında parçalanmış bir vatan, yorgun ve uçurumun kenarında bir ulus vardı. O, gençlere sadece başarılarıyla değil, kararlılığıyla da çok önemli bir örnek oldu. (…) Biz gençler güvenini boşa çıkarmayacağız Ata’m.. Sana kurduğun Cumhuriyet’in aydın gençleri adına bir kere daha teşekkür ediyorum.” sözleriyle gençlik adına Mustafa Kemal’e bir kez daha şükranlarını dile getirdi.

10. sınıf öğrencisi Ali Utku Dereçayır’ın seslendirdiği, Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata’ya cevabı ile tören sona erdi.

daha fazla+