15 Öğrencimizin Fransızca MUN Dünyasına İlk Adımları

Öğrencilerimiz, Üsküdar Amerika Lisesi’nde düzenlenen FRMUN Konferansı’na 14 Kasım Cumartesi günü katıldılar.

Bu yıl 5.si düzenlenen atölye konferans sayesinde MUN Kulübüne yeni katılan öğrencilerimiz Fransızca MUN dünyasına giriş yapma imkanını yakaladılar. Tüm öğrenciler resmi bir tartışma sırasında konuşmadan önce yasa tasarılarını müzakere etme ve tepkileri görme fırsatını yakaladılar.

9. ve 11. sınıflardan on iki öğrenci okulumuzu delege olarak temsil ettiler. Daha deneyimli olan diğer öğrenciler Sainte Pulchérie’nin renklerini Uluslararası Adalet Divanı’nda hakim olarak ya da başkan olarak temsil ettiler.

Öğrencilerin tanıklıkları:

“FRMUN bu sene okulumuzun katıldığı ilk konferans olmakla birlikte, benim de katıldığım ilk konferanstı. Bu yüzden benim için oldukça önemliydi. Bu konferansta, Angola’yı temsil ederek légal komitesinde yer aldım. İlk konferansım olduğu için biraz heyecanlıydım, komitem yaklaşık 15 kişiydi bu da 15 farklı bakış açısı demekti benim için. Gün boyunca yapılan türlü etkinlikler sayesinde diğer delegelerle kaynaştım. Bu konferansın bana sağladığı bir diğer katkı ise Birleşmiş Milletler’de Fransızca resmi sözcük bilgisini ve bir yasa tasarısının nasıl yazılması gerektiğini öğrenmemdir. ”
Defne Karaçam, 11C

“İlk olarak bu deneyim harikaydı. Neredeyse herkesin ilk konferansı olduğu için eşit durumda olduğumuzu biliyorduk, bu nedenle daha az çekingen davrandık. Konuşmalar bazı durumlarda konudan saptı ve bu sapmalarla beraber öğrenciler daha fazla katılabildi çünkü kendi konuları da dahil edildi. Son olarak oynattıkları oyun tarzı eğlenceler sayesinde bizi ortama alıştırmaya çalışarak öğrenciler arasında iyi bir atmosfer yarattılar.”
Nisan Bektaş, 9B

“Ben bu sene Üsküdar MUN’de başkan olarak görevliydim. Bunun nasıl bir deneyim olacağını başta fark etmesem de günün sonunda öğrendiklerimin farkına bakınca anlamış oldum. Tüm komiteyi yürüten ben ve başkan yardımcısı olması önce zor gelse de sonra alıştım ve daha eğlenceli gelmeye başladı. Unutamayacağım bir gündü denilebilir.”
Yudum Tanıverdi, 11D

Fransızca MUN Kulübümüzle ve etkinlikleriyle ilgili daha fazla bilgi almak için, ayrıca daha fazla fotoğraf için okul sitemize veya blogumuza notre blog başvurabilirsiniz.