10. Sınıf Öğrencilerinin Şiir Dinletisi

Öğrenciler, yıl boyunca edindikleri şiirle ilgili bilgileri yansıtmak; bu bilgilerle kazandıkları şiir sevgisini sergilemek için seçtikleri şiirleri sunmak amacıyla bir dinleti düzenlediler.

“Şiir, nedir?” diye düşündüler, okudular, incelediler, araştırdılar ve bir sunumla, anlatmayı seçtiler.
“Bazen bir mısra hayatı değiştirir” der Kafka.
“Şiir olmayan yerde, insan sevgisi de olmaz; insanı, insana ancak şiir sevdirir.” der Sait Faik Abasıyanık.
Bukowski, “Şiir düşünceyi duygu haline getirinceye kadar yoğurmaktır.” der.
Yahya Kemal Beyatlı: “Şiir musikiden başka türlü musıkidir.” der.
Cahit Sıtkı Tarancı: “Şiir, kelimelerle güzel biçimler kurma sanatıdır.” der.
Melih Cevdet Anday ise “Tanım akıl işidir, şiir ise akıl dışıdır; yürektir.” sözleriyle şiiri tanımlar.

Her şeyden önce şiir vardı. Yüzyıllar ötesinden bugünlere ulaşan şiirin söze diğer edebi türlerden daha hâkim olduğu bilinen bir gerçektir. Hitabeti, dil becerisini, kendini rahat ifade edebilme yetisini güçlendirir. Her şeyin ötesinde ruhu besler. Salt, düşüncenin ağırlığında ezilen insanı, duygu yoğunluğuyla dinlendirir.
İşte tüm bunları düşünerek, dinleti için yola çıktı 10. Sınıf öğrencilerimiz. Edebiyatımızın en güzel şiirleriyle insanın, insanlığın görünmez yüzünü görünür hale getirdiler. Katılan tüm öğrencilerimizi başarılı sunumlarından ötürü kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

Ödül alan öğrenciler:

Birinciler: Sezgi Salbaş 10D & Aksel Kalkan 10D