Her sene yaptıkları gibi, bu sene de M.Julian tarafından oluşturulmuş ve denetlenmiş olan okulumuzun İngilizce tiyatro kulübü hazırladıkları oyunu sergilediler. Bu seneki oyun kulüp ve lisenin tiyatro tarihinde bir ilk olarak kulübün kendi öğrencisi ve bu seneki iki asistan yönetmenden biri olan Selin S.nin yazmış olduğu “Guilty of Something”den uyarlanan “To The Grave”di.
Beş arkadaşın yanlışlıkla okullarının en popüler kızını öldürüp gerçeği saklamaya karar vermeleri ile birlikte başlarına gelenleri takip eden oyun; arkadaşlık, iyi ve kötü bir insan olmak arasındaki çizginin belirsizliği ve hayatlarının en çaresiz anında insanların nasıl tepki gösterdiği gibi temaları işleyen bir eserdir.
On yedi kişilik kulüp, seneye eserin seçilmesi ve uyarlama için hazırlanmasıyla başladı. İlk üç ay boyunca çarşamba günleri kulüp saatlerinde seçilen metin 60 dakikalık bir süreye sığacak ama yinede en temel iletileri vurgulanacak şekilde kısaltıldı ve düzenlendi. Perşembe günlerinde ise kulüp üyeleri; asistan yönetmenler (kulübün eski üyeleri olan iki on ikinci sınıf, Selin S. ve Elif Y.) önderliğinde çeşitli tiyatro egzersizleri yaparak kaynaştılar ve diyaframdan ses çıkarma, sahnede her zaman farkında olma gibi önemli tiyatro becerilerini geliştirmek üzerine çalıştılar.
Geri kalan beş aylık sürede ise kulüp saatlerinde poster, kostümler, oyunun ismi gibi çeşitli konular üzerinde kararlar alınırken ve karakter tanıma çalışmaları yapılırken perşembe provalarında sahnelerin kendilerine ve oyuncuların oyunculuklarına çalışılmaya başlandı. Uzun ve zorlu olsa da üyeler yılmadan usanmadan aylarca birlikte çalıştılar. Nisan’ın yarısından itibaren haftada iki, Mayıs’ta ve Haziran’da neredeyse her gün provaya kalarak çıkarabilecekleri en iyi oyunu çıkarmak için çabaladılar.
Haziran ayının ortasında sonunda hedeflerine ulaştılar: Kulüp hocaları Monsieur Julian’ın da eklemleriyle oyunları son haline ulaştı. 16 Haziran günü öğrencilere ve öğretmenlere, 17 Haziran günü de velilere ve genel seyirciye oynadıkları oyun büyük ilgiyle karşılandı ve ayakta alkışlandı. Kulüp dışından destek sağlayan Can K. ve Zeynep A.nın ses ve makyaj yardımları, sahneye çıkmayı tercih etmeyen Dafne Ç.nin üst yazıları ve Hakan Hoca ile Utku Bey’in ışıklandırmaları sayesinde oyunculukların ve senaryonun iyice parlamasıyla seyircileri tarafından fazlasıyla beğenildi. Bu sene bir diğer ilk olan seyirciye dağıtılan tanıtım kitapçıkları (“playbiller”) büyük talep gördü. 17 Haziran’ın sonunda bu gösteri hem seyirci hem kulüptekiler için harika bir anı oldu ve oyun ile ilgilenmiş her kişi için bol emek sarf edilmiş bir senenin sonunda gurur duyabilecekleri bir deneyim haline geldi.
Kulübü tebrik ediyoruz ve seneye nasıl bir oyun sunacaklarını görmek için heyecanla bekliyoruz…
